Bunu yapanın evine bir maaş daha giriyor! Getirisi bir aylık asgari ücreti bile solladı: 22 yıl sonra o rakamın üzerinde

Bunu yapanın evine bir maaş daha giriyor! Getirisi bir aylık asgari ücreti bile solladı: 22 yıl sonra o rakamın üzerinde

Merkez Bankası faiz kararlarının ardından bankaların mevduat faiz ödemeleri yatırımcıya cazip geliyor. Yeni yılda süren bankalar arası rekabetle birlikte, faiz oranlarına o miktarı yatıranların evine bir maaş daha giriyor. Aylık getirisi asgari ücretten bile fazla. İşte güncel oranlar...

Bankalar tarafında sunulan 32 günlük mevduat faiz getirileri asgari ücreti solladı. O miktarda bankaya para yatıranların evine bir maaş daha giriyor. 22 yılın ardından o rakamın üzerine çıkan mevduat faiz oranları yatırımcıya oldukça cazip geliyor.

SON 22 YILIN ZİRVESİ

Yükselişte olan dövizdeki ilgiyi TL'ye çekmek üzere getirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması Hazine'ye yük oldu. Bu yükü azaltmak kamacıyla yeni uygulamalar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararları aldı. Mevduat faizleri kararların ardından yüzde 52 seviyesine kadar yükselirken son 22 yılın zirvesine çıktı.

2-006.jpg

YAZ AYLARINA KADAR DEVAM EDECEK

Yatırımcılara cazip gelen oranların ardından tüm parasını bankaya yatıranlar oldu. 2024 yılında asgari ücret 17.002 TL olarak açıklanırken, bankada 400 bin TL'si olan vatandaşlar yüzde 52 oranında mevduat faizi veren bankadan 32 günlük vadede 17 bin 276 TL para kazanıyor. Bu durumda vatandaş ev, araba ya da altın almak yerine parasını bankaya yatırmayı tercih ediyor.

Asgari ücreti sollayan mevduat kazancı sayesine evlere fazladan maaş giriyor. Yatırımcılar parasını TL'de tutarak doların baskılanmasında büyük bir rol oynuyor. Yüksek faizlerden kazanç sağlayan yatırımcılara ise uzmanlardan uyarılar geldi. Bu şekilde yüksek faizlerin yaz aylarına kadar süreceği işaret ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN