Dolar ne kadar? Referandumdan sonra düştü mü? Dolar düşer mi çıkar mı? 17 Nisan 2017

Dolar ne kadar? Referandumdan sonra düştü mü? Dolar düşer mi çıkar mı? 17 Nisan 2017

Dolar ne kadar? 17 Nisan 2017 dolar kuru.... Referandum sonrası dolar düştü mü çıktı mı? sorusu soruluyor. Son günlerde yükselişe geçen ve anaysa değişikliği oylaması öncesinde seyri merak edilen dolar kurunda 17 Nisan Pazartesi seviyesi belli oldu. Güne düşüşle başlayan dolar kurunun ayrıntıları haberimizde.

Dolar bugün ne kadar? Referandum oylamasının evet ile sonuçlanmasının ardından dolar fiyatları düşer mi çıkar mı sorusu da cevabını bulmaya başladı. 17 Nisan 2017 dolar kuru güne düşüşle başladı. Dün yönünü aşağı çeviren dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde 3.64 seviyesinin altına sarktı. Günün ilerleyen saatlerindeki doların seyrini ve seviyesini haberimizden takip edebilirsiniz.

DOLAR NE KADAR? DOLAR FİYATLARI REFERANDUM SONRASI DÜŞTÜ MÜ?

Referandum sonrası dolarda son durum ne? Referandumda resmi olmayan sonuçların yüzde 51'in üzerinde "evet" oylarının önde olduğunu ortaya koyması ardından dün yönünü aşağı çeviren dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde 3.64 seviyesinin altına sarktı. Dolar saat 08.55 itibariyle 3.6530 seviyesinde dengelendi.

Cuma gecesi elektronik işlemlerde ani bir yükselişle 3.74 seviyesini aşan ve 3.7220 seviyesinden kapanan dolar/TL dün gece yarısından hemen önce 3.6325/3.6400 seviyesinde işlem gördü.

Dolar/TL bu sabah ise 3.6364/3.6408 seviyesinde bulunuyor. Referandum sonuçlarının ardından analistler erken seçim olasılığının azalmasıyla dolar/TL'de dün ilk işlemlerde görülen düşüşün bugün de devam etmesini bekliyor.

17-04/17/1429866755210.jpg

Uzmanlar, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre "evet" çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor.

Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

BORSA YÜZDE 2-3 ARTAR

İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, piyasaların sonucu olumlu fiyatlayacağını belirterek, "Borsa İstanbul'da yüzde 2-3 arasında bir yükseliş olur. Dolar kurunda da ilk etapta 3.64-3.65 TL'leri görebiliriz. Piyasalar 'evet' sonucunu bekliyordu. Tersi çıksaydı sert sonuçlar olurdu" diye konuştu. Turşucu, piyasaların bundan sonra reform gündemine odaklanacağını da belirtti.

TL VARLIKLAR DEĞERLENİR

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, önümüzdeki süreçte Türk Lirası'nda güçlenme ve TL varlıklarda da değer kazanmanın yaşanacağını belirterek, "Fitch'in ocaktaki not kararının ardından da benzer şekilde piyasa tepkisi görmüştük. Piyasa, seçim öncesinde olasılıkları fiyatladı gibi görünüyor. Borsada ve kurda temkinli seyir söz konusuydu. Seçimin gerçekleşmesi ve sonucun belirli olmasıyla artık piyasa seçim konjonktürünü geride bırakarak yeni dinamikleri fiyatlamaya başlayacaktır" dedi.

LİRA İÇİN POZİTİF SONUÇ

Analist Gizem Nalbantlı da cuma günü piyasa kapanmadan son 10 dakikada dolar kurunun 3.68'den 3.74 TL'ye çıktığını hatırlatarak, "Bugün açılışta TL'nin pozitif olacağını düşünüyorum. Ancak referandum sonrasındaki süreç, açıklamalar ve tansiyon kur üzerinde belirleyici olmaya devam edecek. Kurda nisan ayının başından beri geçilemeyen 3.75 seviyesinin altında kaldığımız sürece satış baskısı devam edebilir. 3.58-3.60 bölgesinin ise önemli bir destek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN