Dolar tarihi zirveye yakın! Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor? Döviz kurları 18 Mayıs

Dolar tarihi zirveye yakın! Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor? Döviz kurları 18 Mayıs

Dolar güne tarihi zirveye yakın seviyelerde başladı. Peki Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor? Piyasalarda son işlem günü döviz kurlarındaki gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte 18 Mayıs cuma dolar kuru ve tüm detaylar.

Dolar bugün kaç lira? Dolar ne kadar oldu? Döviz kurlarında son durum nedir? Piyasalarda haftanın son işlem günü merak edilen bu soruların cevaplarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Merkez Bankası'nın açıklamalarının ardından kısmen düşüşe geçen ABD Doları, yeniden yükseliş grafiği izleyerek tarihi rekora yakın seviyelerden işlem görüyor. Dolar şu sıralarda 4,47 lira seviyelerinde. İşte piyasalardan son gelişmeler ve döviz kurları. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU? DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM -18 MAYIS

Merkez Bankası’nın önceki günkü “Gerekli adımlar atılacaktır” açıklaması sonrası rekor düzeylerinden 8-10 kuruş gerileyen dövizler, yeniden zirveye yaklaştı. Haftanın son işlem gününde dolar 4.4740 liraya, euro 5.2852 liraya ve sterlin de 6.0470 liraya kadar yükseldi.

Merkez Bankası'nın önceki günkü açıklaması öncesi;
- dolar 4.5011 lira ile,
- euro 5.3251 lira ile,
- sterlin 6.0698 lira ile yeni tarihi rekor düzeylerini görmüştü.

Merkez Bankası'ndan önceki gün yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" denildi.

Borsa İstanbul Endeksi de ( BİST100) yüzde 0.44 artışla 102 bin 611 puandan başladığı Perşembe gününü, yüzde 0.28 düşüşle 101 bin 869 puandan kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN