Ekonomistler Şimşek'in ‘rasyonel zemine dönme’ mesajını yorumladı

Ekonomistler Şimşek'in ‘rasyonel zemine dönme’ mesajını yorumladı

Bütçe, dış ticaret ve enflasyondaki ağır yük yeni Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in omuzlarına bırakıldı. Görevini Nebati'den devralan Şimşek'in devir teslim töreninde "rasyonel zemine dönüşten başka çare yok" sözlerini yorumlayan ekonomistler, "Biz dediğimiz zaman mandacı ekonomist oluyorduk. Ne hazin bir başlangıç! Tam 4 yıldır bunu söylediğimiz için dış güçlerin aparatı, mandacı hatta terörist diye yaftalandık!'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün "Yeni Kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz" sözleriyle yeni bakanlar listesini açıkladı.

Seçim belirsizliğinin ardından atılacak yeni ekonomi politikalarına çevrilirken ekonomi yönetiminde yeni dönem Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati'den devralan yeni Bakan Mehmet Şimşek ile resmen başladı.

ŞİMŞEK "RASYONEL ZEMİNE DÖNÜŞTEN BAŞKA ÇARE YOK" DEDİ

Bakan Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır.'' diye konuştu.

Şimşek'in devir teslim töreninde piyasa dostu mesajlar vermesi ve "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" sözleri birçok ekonomist tarafından yorumlandı. İşte dikkat çeken yorumlardan bazıları:

'AYLAR ÖNCE BİZE ‘MANDACI EKONOMİSTLER’ DENMİŞTİ'

Prof. Dr. Burak Arzova: Şunları biz aylar önce söylediğimizde ‘mandacı ekonomistler’ denmişti. Yine de doğruya dönüş önemli

'DIŞ GÜÇLERİN APARATI, MANDACI HATTA TERÖRİST DİYE YAFTALANDIK!'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır." Ne hazin bir başlangıç! Çok doğru söylemiş Sn.Şimşek. Tam 4 yıldır bunu söylediğimiz için dış güçlerin aparatı, mandacı hatta terörist diye yaftalandık!

Bir ucube ekonomik modeli nedeniyle ülke yüz milyarlarca dolar kaybederken, ülkenin rezervleri tükenirken, tarihin en kötü enflasyon baskısı yaşanırken, devletin bütçesi çarçur edilirken, millet fakirleşirken feryat ettik!...''

'UMARIM “RASYONEL ZEMİN”DE İŞ YAPMA İMKANINIZ OLUR'

İYİ Parti'den aday adayı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz: Sn Bakan göreviniz hayırlı olsun. Umarım öngördüğünüz “rasyonel zemin”de iş yapma imkanınız olur. Olmaz ise, görevden affınızı mı bekleyeceksiniz yoksa şimdiden cebiniz de “istifa mektubu”nuzu mu taşıyacaksınız?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN