Hayal etmekle başladı yeni bir dünya kurdu

Hayal etmekle başladı yeni bir dünya kurdu

Engelli bireylerin sokağa çıkmaları için hayata geçirilen Düşler Akademisi, dünyaya örnek oldu. Gönüllü Kanadalı müzisyen, projeyi ülkesinde başarıyla hayata geçirdi.

GÜVEN ADALI

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Kalkınma Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilen Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat yoluyla sosyal hayata katılımı için çalışmalarını sürdürüyor.

4 MİLYONLUK YATIRIM

Kaş’ta bir grup gazeteci ile bir araya gelen ve Düşler Akademisi’ne 29 milyon lira yatırım yaparak 4 milyon kişiye ulaştıklarını belirten Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel,  “Türkiye’de 8 milyon birey var ve biz bunların yüzde 1’ini bile sokakta görmüyoruz. Bunları sokağa çıkarmak için ne yapmalıyız? Herkes gibi para mı vermeliyiz? Sorularına, “Sokağa çıkmaları için sebep yaratmalıyız” cevabını verdik” dedi. Bizler bakış açımızı değiştirdiğimizde onların da hayatının değişeceğine inanıyoruz.

 2 yıl önce Kaş’ın Çukurbağ köyünde terkedilmiş bir ilkokul binasının yerel otoritelerce kendilerine tahsis edilmesi ile Düşler Akademisi Kaş’ın hayata geçtiğini ifade eden Süel, 20 bin dönüm alan üzerine kurulan akademi de sanatın yanı sıra tenis, binicilik, yoga, futbol gibi farklı alanlarda da eğitimler verildiğini açıkladı. Düşler Akademisi Kaş’ta 1 ay gönüllü olarak görev alan Kanadalı bir müzisyenin benzer bir projeyi ülkesine de taşıdığını sözlerine ekleyen Süel, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtdışında rol model olabiliyorsak bir şeyleri doğru yapıyoruz diyebiliriz. 1 milyon lirası 2016 olmak üzere bugüne kadarki rakamla birlikte 4 milyon lira Düşler Akademisi’ne yatırım yapmış olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN