İmarlar Başkent’e emanet

İmarlar Başkent’e emanet

Ankara’da üç ay sürecek Şehircilik Şûrası’nda 4 ayrı komisyon, şehirlerde kimlik, kentsel dönüşüm, tasarım, göç ve uyum konusunda çalışacak. Çıkacak yol haritası ile 81 ilde ne yapılacağının bir anayasası ortaya konulacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanı Refik Tuzcuoğlu, 3 ay sürecek şurada 81 ille ilgili şehircilikte yapılacakların anayasasının çıkarılacağını bildirdi. Şehircilik Şurası’nda ele alınan konulara ilişkin bilgi veren Tuzcuoğlu, şehirlerimizde kimlik, planlama ve tasarım, kentsel dönüşüm, şehirleşme, göç ve uyum ile şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin nolü başlıkları ile 4 komisyonun çalışacağını bildirdi.

Komisyonların yol haritasını belirleyeceğini belirten Tuzcuoğlu, şöyle devam etti: “Konuları kendi aralarında taksim edecekler ve bunlarla ilgili çalışmalarını sürdürecekler. En sonunda toplanan malumatların hepsini derleyip, toplayıp buradan bir ana fikir çıkaracağız. Bu ana fikri de kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Komisyonları 3 ay süresince çok hummalı bir çalışmanın beklediğini ifade eden Tuzcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Hem belediyelerimize hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza hem de şehircilikle ilgisi alakası olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak çalışma aslında bir vizyon getirecek, bir perspektif sunacak. Bu zannediyorum son derece faydalı olur, yolumuzu aydınlatacak bir fener olur. ‘Ne yaptık, ne yapıyoruz?’ anlamında çok güzel bir analiz ortaya çıkmış olur ve biz geleceğe, şehircilik noktasında çok daha sağlam adımlarla yürümüş oluruz. Kısaca şuradan 81 ille alakalı ne yapılacağının anayasası ortaya çıkacak. Her bir ilde ne yapacağımızla ilgili bir araştırma değil ama her bir ilde hangi kriterleri uygulayarak şehircilikte yol alabiliriz, bu değerlendirilecek.”

Kentsel dönüşümün de önemine vurgu yapan Terzioğlu, 1990’lı yıllara kadar gelen şehircilik seyrinin, gecekondu, çarpık yapılaşmadan  oluştuğunu belirterek, “Dolayısıyla bunun yenilenmesi gerekiyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE MODERNİZASYON

Şehirleri modernize ederken yerel mimariyi de yansıtmak istediklerinin altını çizen Refik Tuzcuoğlu, yeni çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz kentsel dönüşümle şehirlerimizi modernize ederken aynı zamanda yerel bir bakış açısı, yerel bir mimari, bu toprakların taşımış olduğu ruh da bu yapıya yansısın istiyoruz. Bu zor bir iş, tabiri caizse yeni bir içtihat şehircilik noktasında.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN