Son dakika! Dolar 6, euro 7 liranın altına indi

Son dakika! Dolar 6, euro 7 liranın altına indi

Hafta başında 7 lirayı geçen dolar, bu sabah 6 liranın altına geriledi. 8 liranın üzerine çıkan euro ise 7 liranın altında seyrediyor.

Hafta başında 7 lira seviyesini aşan, dün akşam saatlerinde 6.43 civarında olan dolar/TL, bugün 5.9674 seviyesine kadar geriledikten sonra saat 10.31'de 6.0550 civarında seyretti. Kur, 12 Ağustos'ta gördüğü tarihi zirveden bu yana yaklaşık yüzde 15 gerilemiş oldu. 

2 gün önce 8 lirayı aşan euro/TL ise aynı dakikalarda 6.8690 seviyesinden fiyatlandı. 

TL'deki bu değerlenmede TCMB'nin TL zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 250 baz puan aşağı çekmesi ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirleri ile birlikte BDDK'nın swap hamlesi etkili oldu. 

Analistler Türk Lirası'nda spekülatif atakların sınırlandığını belirterek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN