Türkiye’nin emlak piyasası Paris’te görücüye çıkıyor

Türkiye’nin emlak piyasası Paris’te görücüye çıkıyor

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017, bu yıl 90 ülkeden yatırımcıyı tek bir yerde toplayacak. Türkiye’den ise fuara yaklaşık 600 kişinin katılması bekleniyor. Türkiye’nin standında yabancılara yatırım yoluyla vatandaşlığın imkanları da anlatılacak.

Türkiye, 14-17 Mart 2017 tarihlerinde Fransa Cannes’da gerçekleştirilecek MIPIM 2017 için tüm hazırlıklarını tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılmayı planladığı fuara 90 ülkeden gayrimenkul yatırımcılarını bir araya getirecek. 1800 metrekarelik alana kurulacak olan fuara 250 firma, 6 şehir ve 1 ilçe katılacak ve Türkiye’den yaklaşık 600 kişi katılacak. İstanbul Ticaret Odası’nın kurduğu İstanbul gayrimenkul çadırı, bu yıl da Paris ve Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği Cannes’ın en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor. “İstanbul: İki Kıta Tek Şehir” sloganıyla ziyaretçileri çekmeyi hedefleyen çadır, global yatırımcılar ile İstanbullu gayrimenkul şirketlerinin buluşma noktası olacak. İTO, 23 binin üzerinde gayrimenkul profesyonelinin ziyaret ettiği MIPIM’de dijital sunumlarla 90 ülkeden “en zenginin zengini” katılımcılara, Türkiye’nin, yatırım yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, son iki yıldır “yaşayan İstanbul maketi” ile MIPIM’de önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini, bu yıl ise İstanbul gayrimenkul çadırında kent maketinin yanı sıra ikili görüşmelere ağırlık vereceklerini bildirdi.

Fuarda “İki Kıta Tek Şehir” temalı İstanbul çadırına gelecek ziyaretçilerin önce İstanbul’a aşık olacağını, ardından da şehirdeki projeleri tanıma imkanı bulacağını belirten Çağlar, “Yatırımcıya ‘Akşam çayınızı Türkiye pasaportunuzla İstanbul Boğazı manzaralı evinizde yudumlayın’ diyerek Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız” ifadesini kullandı. Çağlar, bilhassa varlıklı yatırımcılar için bir “İstanbul rüyası” oluşturmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yabancı yatırımcıya İstanbul’da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul’da bir ev almak olduğunu anlatacağız. Dünyanın iki kıta üzerinde kurulu tek şehrinde prestijli bir projeden ev aldıklarını anlatacağız. Böylece hem evlerinin değerinin her geçen gün arttığına hem de 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türkiye pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarına vurgu yapacağız.” 

YERLİ TAŞLAR DA FUARDA

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, MIPIM’in farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini belirterek, fuarda Turkish Stones markasını ve 400’ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacaklarını aktardı. Kahyaoğlu, Ar-Ge konusunda hassas davrandıklarını ve yenilikçi düşünerek doğal taşı katma değeri yüksek bir ürün haline getirdiklerini belirtti. Kahyaoğlu şöyle devam etti: “Bu yıl hedefimiz 2,2 milyar doların üstünde ihracat yapmak. Ana hedefimiz ise 5 yıl sonra 6 milyar dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirmektir.”

ZİYARETLERİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEK

İbrahim Çağlar, 685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul çadırının her noktasını, uluslararası yatırımcılar ile yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını bildirdi. Çağlar, 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdıkları bu “güzel” imajı, bu yıl daha çok yatırıma ve paraya çevirmek istediklerini belirtti. Çağlar, çadırın her noktasını bu yılki “İstanbul: İki Kıta Tek Şehir” sloganına uygun olarak dizayn ettiklerini bildirdi.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN