Uzmanlar uyardı: Bitcoin'in tanesi 5 yılda 87 bin TL olabilir

Uzmanlar uyardı: Bitcoin'in tanesi 5 yılda 87 bin TL olabilir

Sert düşüş ve yükselişi ile bilinen dünyanın en büyük sanal para birimi Bitcoin ile ilgili uzmanlardan çarpıcı yorum geldi: 5 yılda tanesi 87 bin TL olabilir.

Uzmanpara sitesinin haberine göre, Çin’de yaşanan gelişmeler ardından Cuma günü 2 bin 981 dolara kadar gerileyen bitcoin krizden çabuk toparlanarak bugün 4 bin 110 doları gördü. 

Sert düşüş ve yükselişi ile bilinen dünyanın en büyük sanal para birimi ile ilgili uzmanlardan da çarpıcı yorumlar geliyor. Bu yorumlardan en öne çıkanlardan birisi de bir bitcoinin 5 yıl sonra 25 bin dolar yani bugünkü kurlar ile 87 bin 500 liraya yükseleceği şeklindeki beklenti oldu.

New York merkezli araştırma şirketi Fundstrat Global Advisors’daki uzmanlar bir bitcoinin bu yılın sonunda 21 bin TL’ye 2022 yılında ise 87 bin 500 TL’ye yükseleceği tahmininde bulundu.

Araştırma şirketi Fundstrat’ın bu beklentisinin temelinde ise Metcalf kanunu bulunuyor. Şirket bu kanundan da yola çıkarak yaptığı değerlendirmede bitcoini kullanan kişi sayısının artacağını ve bunun da doğal olarak sanal para ağlarının değerini artıracağını belirtiyor.

Bir bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 1,65 artışla 4.019 dolardan eteryum ise yüzde 0,57 artışla 290 dolardan işlem görüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN