FETÖ’cü KPSS hırsızlarını savcının uyarısı yakalattı

FETÖ’cü KPSS hırsızlarını savcının uyarısı yakalattı

2010 yılındaki KPSS hırsızlığını savcı Yücel Erkman’ın dikkati deşifre etti. Erkman, bilirkişiye ‘aynı sorularda hata yapmış olabilirler’ tespitini aktardı. Doğru cevabı değiştirilen 5 soruda aynı yanlış şıkkı işaretleyenler incelenince FETÖ’cüler yakayı ele verdi.

KENAN BUTAKIN- HİLAL ÖZTÜRK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nınca yürütülen 2010 yılı KPSS sorularının çalınması davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Toplam 5 iddianameyle açılan dava sürerken, hırsızlar sızdırılan 5 soruyla deşifre edildi.

17-01/15/safe.jpgKarar, geçtiğimiz ay bu sorulardan ikisini manşete taşırken, delil olarak bulunan örgüt üyelerinin sızdırdığı kitapçıktaki sorularda toplam 5 sorunun şıklarının örgüt üyelerince yanlış olarak işaretlendiği belirlendi. Bu soruların Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın uyarısıyla tespit edildiği ortaya çıktı. Erkman, bilirkişilere ‘Aynı soruları yanlış işaretlemiş olabilirler’ uyarısı yaptığı öğrenildi. Bilirkişiler de iptal edilip yenilenen Eğitim Bilimleri testinde 120 sorudan 100 ve üzerine net yapan adaylar ile Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin tamamına yakınını çözen adaylar üzerinde yoğunlaştı.

FETÖ üyeleri tarafından sızdırılan kitapçıkta son anda doğru şıkları değiştirilen 5 sorudan birinin Genel Kültür Testi’nden diğer ikisinin ise Genel Yetenek bölümünden olduğu öğrenildi. A kitapçığında yer alan Genel Kültür Testi’nin 9. sorusunda, “Aşağıdakilerden hangisi, Birinci Meşrutiyet Döneminin özelliklerinden biri değildir?” diye sorulurken örgüt mensupları ‘Mebusan Meclisinin padişahın izniyle kanun teklifi hazırlaması’ seçeneği olan ‘C’ şıkkını işaretledi. Ancak doğrusu, ‘Birden fazla siyasi parti (fırka) kurulması’ yani ‘E’ seçeneğiydi. Sınavda, şüpheli 3 bin 227 adaydan yarısının ‘C’ şıkkını işaretlediği kaydedildi.

Kopyacıları yakalatan bir diğer soru da Genel Yetenek Testi’ndeki matematik sorusuydu. A kitapçığında 39. numaralı olan soruda örgüt mensupları ‘A’ şıkkı işaretledi. Ancak doğru yanıt ‘D’ şıkkıydı. Örgüt mensuplarının kendilerine ezberletilen kitapçıkta şıkkı yanlış olarak işaretlenen sorulardan diğeri de yine Genel Yetenek Testi’nde yer alan grafikli bir soru olan iki aracın hız farkını soran 53’ncü soru oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN