FETÖ'nün Pensilvanya'daki malikanesi için günlük özel kod

FETÖ'nün Pensilvanya'daki malikanesi için günlük özel kod

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra itirafçı olan eski emniyet amiri E.Ü., örgütün elebaşı Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İtirafçı E.Ü. malikaneye sadece o güne ait özel kod isimle girilebildiğini anlattı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildikten sonra etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuklu eski emniyet amiri E.Ü'nün ifadeleri, örgütün Aydın'daki emniyet yapılanması dosyasına eklendi.

Örgütle polis kolejinde olduğu dönemde Ankara'da tanıştığını belirten E.Ü, FETÖ'nün Aydın emniyet yapılanması kapsamında tutuklu yargılanan eski emniyet amiri Ö.Ö. ile sohbetlere gidip geldiğini kaydetti.

MAAŞLARIN YÜZDE 5'İ ÖRGÜTE

Kendilerinden sorumlu örgüt mensuplarından polis akademisine gitmeleri yönünde talimat aldıklarını anlatan E.Ü, şu bilgileri verdi:

"Polis koleji sonrası herhangi bir fakülteye gitmememiz gerektiği söylenirdi. Akademiye başladığımızda bize verilen öğrenci maaşlarının yüzde 5'i de himmet olarak istendi. Örgüt evlerine gidip gelirken tedbirli olmamız istenirdi.

Sorumlu kişiler tarafından da bir örgüt evine gitmek için en az 3 araç değiştirmemiz gerektiği söylenirdi."

SADECE O GÜNE AİT ÖZEL KOD

 Tutuklu sanık E.Ü, ABD'de kaldığı süre boyunca 3 kez örgüt elebaşı Gülen'in malikanesine gittiğini, malikanenin örgüt içinde 'yukarı' diye tabir edildiğini anlatarak, şu sözleri kaydetti:

"Pensilvanya'daki malikaneye gitmek için ByLock üzerinden iletişim kuruluyordu. Yanımdaki arkadaşım, FETÖ'nün kaldığı malikanenin güvenlik noktasına geldiğimizde görevliye sadece buraya giriş için ayarlanmış kod isimlerini söyledi. Güvenlik görevlisi üzerimizde bulunan tüm dijital materyali ve cep telefonlarını aldı. Son gittiğimde kapıda bekleyen kişiler dikkatimi çekmişti."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN