Firari Adil Öksüz darbeden önce 3 imamla ABD'ye gitti | Son dakika haberleri

Firari Adil Öksüz darbeden önce 3 imamla ABD'ye gitti | Son dakika haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'le ilgili son dakika açıklaması yaptı. Başsavcılık, Öksüz'ün 15 Temmuz'dan önce 3 imamla birlikte ABD'de olduğunu tarihleriyle belirledi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü civarında yakalanan "örgütün sivil imamları"  Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in Ocak, Mart ve Haziran 2016'da, aynı günlerde ABD'de olduklarını belirledi.

Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce kabul edilen FETÖ çatı iddianamesindeki bir itirafçının ifadesinde Hava Kuvvetleri İmamı olarak geçiyordu. 16 Temmuz'da Akıncılar Üssü'nde yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Öksüz, en son Sabiha Gökçen Havaalanı'nda görüntülenmişti. 

16-12/07/adil-oksuzu-karsilay-5ed50c80d854360a3a8b.jpg

BATMAZ'LA 12 TEMMUZ'DA PENSİLVANYA'YA GİTTİ

Savcılık Öksüz'ün, darbe girişimi gecesi Akıncılar'da görüntülenen Kemal Batmaz ile 12 Temmuz'da Pensilvanya'ya gidip Fethullah Gülen'le görüştüğünü tespit etmişti. Batmaz ve Öksüz'ün 14 Temmuz günü Atatürk Havaalanı'ndan döndüklerini gösteren kamera kayıtalrı da ortaya çıkmıştı.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN