Fransızların gençlik sırları

Fransızların gençlik sırları

Çok fazla sarımsak tüketiyor, akşam yemeklerini televizyon karşısında değil masada yiyor, güneş gözlüklerine önem veriyor ve egzersizlerini havuzda yapıyorlar. Parisli cerrah Michel Cymes, Fransız kadınların her daim genç görünümlerinin nedenlerini anlattı.

Dünyada en uzun ve sağlıklı yaşayan kadınlar Fransızlar. Aynı zamanda her yaşta genç ve sağlıklı görünümlerine de gıpta ediliyor. Parisli cerrah Michel Cymes, Independent gazetesinde çıkan haberde, Fransız kadınların yaşlanmadığına inandığını belirterek, onların doğal gençlik sırlarını şöyle sıraladı...

Daha çok sarımsak yiyin: Sarımsak daha uzun yaşamaya yardımcı ve sağlığa pek çok  faydası var. Antioksidan zengini sarımsak, anti-aging özelliklere de sahip. Mümkün olduğu kadar çiğ yemek ise en iyisi.

Buzdolabınızı temizleyin: Buzdolabınızı ayda iki kere temizlemek çok önemli. Yapılan araştırmalara göre yaygın inancın tersine mikroplar soğuk şartlarda hayatta kalabilir ve elbette buzdolabınızın içindeki yiyeceklerle size ulaşacaktır. Buzdolabınızı sirkeyle silmenizi tavsiye ediyorum.

Akşam yemeğini ciddiye alın: Televizyon karşısında akşam yemeği yemeyin. Çünkü TV izlerken daha hızlı yemek yeme eğilimindeyiz. Dolayısıyla yediklerinizin farkında olmadan daha az çiğneyip daha çok tüketiyoruz. Akşam yemeğini masada oturarak, daha çok çiğneyerek yiyin.

Egzersizlerinizi havuzda yapın: Yüksek yoğunluklu egzersiz, eklemlere zarar verir. Onun yerine havuzda su bisikleti egzersizini deneyin. Suyun içinde olmanız nabzınızın düşük kalmasına neden olur, daha az çaba sarf ediyormuş gibi görünürsünüz ancak kaslarınız aslında daha çok çalışıyordur.

Yastığınızı değiştirin: Başınızı tam olarak desteklemeyen eski, yıpranmış bir yastık size rahatsız edici boyun ağrısı verebilir. Eğer yan yatıyorsanız kalın yastık tercih edin, sırt üstü veya yüz üstü uyumaya alışkınsanız ince yastık kullanın.

Kendinizi mükemmel olmadığınız için suçlamayı bırakın: Her şeyde mükemmel arayışı sizi başarısızlığa sürükleyebilir. Uzun yaşamak istiyorsanız şu üç şeyi unutmayın: Kimse mükemmel değil, nüanslı olmak sizi farklı kılar, dünya iyi ve kötüden daha karmaşıktır.

İYİ BİR GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIN

İyi görünmekten ziyade göz kenarlarınızın kırışmasını engelleyecek kaliteli bir güneş gözlüğü satın alın. Geniş çerçeveli bir gözlük edinin. Lenslerinin Avrupa standartlarına uygunluğundan (CE etiketi bulunduğundan) emin olun.

BOYNUNUZA DA KREM SÜRÜN

Kadınların boyun ve göğüs kısmı daha az yağ bezine sahip olduğu için çabuk kırışır. Tıpkı yüzünüze yaptığınız bakımı uygulayın. Bu bölgeye de güneş koruyuculu nemlendirici krem sürmeyi ihmal etmeyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN