G7 Zirvesi, İtalya’nın Sicilya bölgesinde başladı

G7 Zirvesi, İtalya’nın Sicilya bölgesinde başladı

Sanayileşmiş yedi ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi, İtalya’nın Sicilya bölgesindeki Taormina beldesinde başladı.

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya’dan oluşan G7 ülkelerinin ve Avrupa Birliği’nin liderleri, 43’üncü kez bir araya geldi. Zirvenin dünkü ilk oturumunda ana gündem maddeleri, terörle mücadele ve güvenlikti. Zirve öncesinde İtalyan Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen gösteride ise bu ilginç kare objektiflere takıldı.

(Soldan sağa) ABD Başkanı donald Trump, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May (Macron’un arkasında), Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni uçakların gösterisini böyle izledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN