Gençler ‘yaşlı hastalığı’ hastası

Gençler ‘yaşlı hastalığı’ hastası

Eskiden yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan varis, hemoroid, bel ağrısı, diz eklemi problemleri artık 20’li yaşlardaki kişilerde de görülmeye başlandı. Uzmanlar buna neden olarak kötü duruş ve hareketsiz yaşamı gösterdi.

ençler arasında ‘yaşlı hastalığı’ olarak bilinen rahatsızlar her geçen gün daha sık görülüyor. Genelde ileri yaşlarda ortaya çıkan varis, hemoroid, bel ağrısı, diz eklemi problemlerinden artık 20’li 30’lu yaşlardaki gençler de muzdarip. Uzmanlar buna neden olarak kötü duruş ve hareketsiz yaşam tarzını gösteriyor. İngiliz menşeili sağlık hizmetleri sunan uluslararası bir şirket olan Bupa, 60 binin üzerinde vaka inceledi. Araştırmada hemoroid ameliyatlarının, varis tedavisinin 35 yaştan itibaren yapılmaya başlandığının kaydedildiği araştırmada, eskiden bu yaşlarda böyle sorunlarla nadir karşılaşıldığı vurgulandı. Bupa’nın sağlık direktörü Dr. Steve Iley, 36-45 yaş arasındaki kişilerde diz eklemi problemini gidermek için bir takım ameliyat teknikleri uygulandığını belirterek yine bu yaş grubundakilerde sırt ağrısı gidermeye yönelik omurgaya epidural iğne yapıldığını söyledi.

MİDE ÜLSERİ DE ARTTI

16-25 arasındaki gençlerde ise daha çok dizlerindeki ön çapraz bağlardatedaviye yönelik ameliyatların yaygın olduğunu kaydeden Iley, yine bu yaş grubundakilerin sırt ağrısından şikayet ettiğini söylüyor. Artık 30 yaş altındaki gençlerin daha çok doktora başvurduğunun belirtildiği araştırmada buna neden olarak yatakta postürü unutarak laptop, akıllı telefon veya tabletle uzun zaman geçirmek gösterildi. Bunun duruş bozukluğuna yol açtığı, sırt ve boyunda problemlere neden olduğu kaydedildi. Bu arada Bupa’nın verilerine göre ‘hassas bağırsak sendromu’ ve mide ülseri gibi hastalıklar ise bir yılda 240 katına çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN