Gülsüm Tatar: Beni ülkemde yenecek biri yetişmeden boksu bırakmayacağım

Gülsüm Tatar: Beni ülkemde yenecek biri yetişmeden boksu bırakmayacağım

Rio'ya götürülmeyen, Türkiye’nin 'Nakavt Kraliçesi' unvanlı bayan boksörü Gülsüm Tatar KARAR'a konuştu. 'Beni ülkemde yenecek biri yetişmeden boksu bırakmayacağım' diyen Fenerbahçeli sporcu, daha uzun bir süre kariyerine devam etmek istediğini de söyledi.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Türkiye’nin iki kez Dünya şampiyonu olmuş, üçüncüsünü almaya gönderilmemiş, şampiyonluk kariyeri zengin, “Nakavt Kraliçesi” bayan boksörü Gülsüm Tatar, KARAR gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu.

Tatar; ‘Beni ülkemde yenecek biri yetişmeden boksu bırakmayacağım’ sözleriyle kariyerine daha uzun bir süre devam edeceğinin mesajını verirken, Fenerbahçeli sporcu ayrıca Tokyo 2020 Olimpiyatları için ise mesaj göndermeyi unutmadı. İşte Gülsüm Tatar’ın çarpıcı açıklamaları;

-Ring hayatın, derecelerin?

Boksa 16 yaşında başladım. Yıldızlar ve Gençlerde hiç maça çıkmadım. Büyüklerde 15 yılda, 2 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği, 3 avrupa şampiyonluğu, 2 avrupa ikinciliği, 4 Avrupa Birliği Şampiyonluğum var. Bu yıl Çeşme’de 13. Türkiye Şampiyonluğu'mu aldım. Sanırım Türkiye’de 2 kez Dünya Şampiyonu olmuş tek boksör olma şerefini taşıyorum.

-Ringdeki lakabın?

Şampiyon. Sanırım hakettim.

16-07/23/24krsp17-boks3.jpg

-Başarının sırrını nedir?

10 yıla yakın bir zaman ringlerde yanımda olan Selahattin Başaran hocam. Aynı zamanda kariyerimin başından beri beni destekleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Boks Şube Kaptanımız Sayın Mert Öztemel ile tüm hocalarımız.

-Neden Dünya Şampiyonası’na çağrılmadın?

1.5 yıldır çok iyi çalışıyorum. Türkiye şampiyonu olmama, testlerdeki ve kamplardaki yüksek performansıma rağmen Federasyon Başkanı kararı ile Milli Takım’a seçilmedim. Benim yerime ikinci olan arkadaşımız gitti. Sporcuların, büyüklerimizin verdiği kararlara saygı duymaktan başka bir şansı olmuyor.

-Senin yerine giden arkadaşın Rio’ya gitme hakkını elde etti mi?

Maalesef ilk maçında elendi. Rio da hiç kadın boksörümüz mücadele edemeyecek.

HEDEF 2020 TOKYO

-Senin gibi bir boksör, madalya ile döneceği Rio’da neden yok?

Bunun cevabını keşke ben verebilsem. Bu ülkenin milli marşını olimpiyatlarda okutmak için çok çalışıyorum. Bu sefer kısmet değilmiş ama olimpiyatlar bitmedi. İlk günki heyecanımla Tokyo 2020’ye hazırlanıyorum. İnşallah bu hedefimi gerçekleştirip ülkeme bu gururu yaşatacağım.

16-07/23/24krsp17-boks2.jpg

150 MAÇIN 40'I NAKAVT

-Kaç nakavtın var?

Kadın boksörlerde çok fazla nakavt olmuyor. Daha çok puanla veya teknik nakavtla toplamda 150 maç kazandım. Bunların 30-40 tanesi ise teknik nakavtla olmuştur.

-Bir bayan olarak sence boks nedir?

Kadın olmaktan gurur duyuyorum. Umarım bir gün ülkemizde bir insanın cinsiyeti sorgulanmadan her işi eşit şartlarda yapabilecek bir duruma geliriz. Maalesef kadın sporcu olunca 1-0 geride başlıyorsunuz. Olimpiyatta bile bir sürü yeni branş eklenmesine rağmen kadın boksunda sadece 3 siklet var. Erkeklerde ise 10 siklet.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN