2018 AÖL çıkmış soruları | Açıköğretim Lisesi Türkçe, Matematik, Fizik, İngilizce AÖL çıkmış sorula

2018 AÖL çıkmış soruları | Açıköğretim Lisesi Türkçe, Matematik, Fizik, İngilizce  AÖL çıkmış sorula

2018 AÖL çıkmış sorulara nasıl ulaşılır? sorusu sınavların yaklaşması ile sosyal medyada sorulmaya ve yanıtı aranmaya başlandı. 31 Mart 2018 tarihinde sınava girecek öğrenciler için Açıköğretim Fakültesi önceki yıllarda çıkmış Türkçe, Matematik, Fizik, İngilizce, Din Kültürü, Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Almanca soru ve cevaplarını sizler için derledik. Geçen sene bu zamanlar yapılan AÖL sınavlarında çıkan soruları haberimizde bulabilirsiniz. Hafta sonu yapılacak sınav öncesi AÖL çıkmış sorularını çözmek isteyen adaylar için derledik.

2018 AÖL çıkmış soruları internet ortamında aranıyor. Bu hafta sonu AÖL 2018 sınavları var. Daha önceki yıllarda Açıköğretim Lisesi çıkmış soruları cevapları haberimizde bulabilirsiniz. 31 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında AÖL 2018 sınavları yapılacak. Liseyi açıktan okuyarak bitirmeye çalışan öğrenciler sınavlara hazırlanırken önceki yıllarda çıkan sorulara bakıyor ve çözmeye çalışıyor.  2017 yılında bu zamanlar yapılan sınavlarda sorulan sorular ve yanıtları haberimizde. Türkçe, Matematik, Fizik, İngilizce, Din Kültürü, Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Almanca, Hz. Muhammed'in Hayatı, Ekonomi, Psikoloji, Dil ve Anlatım, Girişimcilik, Çağdaş Türk Dünyası Tarihi sorularını sizler için derledik.  2018 AÖL çıkmış soru ve cevapları...

AÖL 2018 çıkmış soruları Türkçe, Matematik, Fizik, İngilizce, Din Kültürü, Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Almanca, Hz. Muhammed'in Hayatı, Ekonomi, Psikoloji, Dil ve Anlatım, Girişimcilik, Çağdaş Türk Dünyası Tarihi soru ve cevapları Karar.com'da. 2018 31 Mart'ta yapılacak olan AÖL çıkmış sorular sınava gircekler tarafından aranıyor. Açıköğretim lisesi çıkmış soruları aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz. 

AÖL ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN...

 

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Adaylar okudukları Açık Lise'nin ikinci dönem sınavlarına bu hafta sonu girecekler. Çeşitli derslerden cumartesi ve pazar günü oturumunda sınavlara giren ve ter dökecek olan adayların merak ettiği ise sınav sonuçlarının ne zaman açılanacağı ayrıntısı oldu. Şimdiden Açık öğretim ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. İkinci Dönem AÖL sınavının sonuçlarının 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. 

ZORUNLU DERSLER

Zorunlu dersler, "AÖL öğrenci girişi"nde sol köşede bulunan "zorunlu dersler" butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir. Bir öğrenci, bu kısımda bulunan tüm dersleri dönem dönem seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor. Bu yüzden, öğrenciler ilk önce öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" kısmına odaklanıp, ders seçimlerini bu dersler arasından seçmelidirler. Alanlı öğrenciler için zorunlu dersler kısmında "alan" dersleri de görünür. Bu öğrenciler bu dersleri de alan kredisi biriktirmek için seçmelidirler. Alan dersleri, ortak derslerin aksine 1 sınavda da kalınsa "muaf" derslere eklenir. Ve artık başarılma zorunluluğu ortadan kalkar.

Son günlerde internette en çok aranan konulardan biri olan AÖL çıkmış sorular ve cevaplarına haberimizden ulaşabilir konu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bulabilirsiniz. Sınava girecek olan öğrenciler Açık Öğretim Lise çıkmış sorularını ve cevaplarını merak ediyorlar. Sizler için hazırladığımız haberimizden çıkmış AÖL sorularına linkten ulaşabilir konu hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Çıkmış sorular ile sınava en iyi biçimde hazırlanmanız mümkün. Soruların cevaplarını anında görerek etkili bir sınava hazırlık sürecini dolu dizgin tamamlayabilir sınavda büyük avantaj elde edebilirsiniz.

AÖL SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık lise sınav sonucunu öğrenmek için yukarıdaki linke tıklamanız gerekiyor. Linkte öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. 

AÇIK LİSE AÖL GEÇME NOTU KAÇ? 

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer.

AÖL SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.
Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır,

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN