2018 YKS ne zaman? ÖSYM takvimi: Üniversite sınavı YKS için kaç gün kaldı?

2018 YKS ne zaman? ÖSYM takvimi:  Üniversite sınavı YKS için kaç gün kaldı?

2018 YKS sınavına girecek öğrenciler başvurularını tamamladı. Şimdi üniversite sınavına girecek olan öğrenci adayları sınav tarihini bekliyor. Üniversite adayı öğrencileri YKS için kaç gün kaldığını merak ediyor. Öğrenciler google gibi arama motorlarında YKS ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtı aranıyor.

2018 YKS sınavı için hazırlıklarına devam eden üniversite adayı öğrenciler, Yükeköğretim Kurumları Sınavı başvurularını tamamladı. Hayallerini kurdukları üniversite ve bölümlerde eğitim almak için adayların ter dökeceği YKS öncesi adayların sınav giriş tarihi ve YKS ile ilgili diğer araştırmaları hız kazandı. Haberimizde öğrenci adayları YKS tarihini büyük bir heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından Türkiye genelindeki sınav merkezilerinde düzenlenecek olan sınav hakkından araştırma yapan adaylar, YKS tarihini internette sorguluyor. Son hazırlıklarını zamanında tamamlayabilmek için öğrenciler YKS için kaç gün kaldığını merak ediyor. İşte YKS tarihleri…

2018 YGS sınavına girecek öğrenciler için sona bir adım kaldı. Sınava girecek milyonlarca öğrenci YKS için kaç gün kaldı sorusunun yanıtını araştırıyor. Son hazırlıklara başlayan öğrenci adayları YKS tarihini merak ederken sınav hazırlığında ise sona yaklaşıldı. YKS sınavı için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. 1-21 Mart 2018 tarihleri arasında başvurularını tamalayan adaylar şimdi bir yandan sınava hazırlanırken bir yandan da YKS'nin ne zaman yapılacağını sorguluyor. 

Yılbaşında gerçekleştirilen sistem değişikliği ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adını alan üniversite sınavı, öğrencilerin ve ailelerinin son zamanlarda araştırdığı konuların başında yer almaya başladı. Öğrenciler ve aileler özellikle YKS sınav tarihini mercek altına aldı. İşte, 2018 YKS tarihi...

YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? YKS’YE KAÇ GÜN KALDI?

YÖK'ten gelen açıklamaya göre bu sene ilk defa uygulayacak yeni üniversiteye giriş sınavı YKS kapsamında sınavlar bir hafta sonraya ertelendi. Buna göre üniversite adayları sınavlara 31 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde girecekler.

Yeni sınav programına göre YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak 135 dakika sürecek. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri ise 1 Temmuz Pazar günü gene 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil puanı alması gereken adaylar ise 1 Temmuz Pazar günü öğleden sonra 15.41'te 120 dakikalık YKS 3. Oturum Yaban Dil Testi'ne girecekler.

18-04/18/sinav-takvimi-su-sekilde.jpg

 

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT’den 20 net yapmak zorunda.

YKS'YE BAŞVURAN ÖĞRENCİ SAYISI AÇIKLANDI

Yeni tarihi ile 30 Haziran'da yapılacak olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 322 bin 421 aday başvurdu. 1 Temmuz'da yapılacak 1. oturuma ise 1 milyon 982 bin 669, aynı gün yapılacak üçüncü oturuma yani Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuranların sayısı ise 128 bin 457 oldu.

2018 YKS sınavına girecek öğrenciler başvurularını tamamladı. Şimdi üniversite sınavına girecek olan öğrenci adayları sınav tarihini bekliyor. Üniversite adayı öğrencileri YKS için kaç gün kaldığını merak ediyor. Öğrenciler google gibi arama motorlarında YKS ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtı aranıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN