52 günde kuşatma tamam

52 günde kuşatma tamam

TSK, önceki gün itibariyle Afrin merkezinin tamamen kuşatıldığını duyurdu. İlçenin güneyinde sivillerin çıkışı için bir koridor bırakılırken, dün bölgede 7 köy daha ele geçirildi. Tahliye noktası, terörist giriş-çıkışına karşı TSK’nın atış menzilinde bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı, 12 Mart itibariyle Afrin kent merkezinin kuşatıldığını açıkladı. Harekâtla PKK/YPG dışında IŞİD’in de hedef alındığını kaydeden TSK “Operasyonlar neticesinde 12 Mart’tan itibaren kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir” ifadelerini kullandı. 54’üncü gününe girilen harekâtta 3 bin 393 terörist etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı. Halkın çıkışı için bırakılan güneydeki bölgenin TSK’nın ateş menzilinde yer aldığı kaydedildi. PKK’lı teröristlerin canlı kalkan olarak kullanmak istedikleri sivillerin bölgeden ayrılmalarına izin vermediği anlar, önceki gün TSK’nın İHA’ları tarafından kaydedilmişti. Ayrıca dün sahadaki ilerlemeler de devam etti. Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Mağaracık ve Dermeşkanlı köyleri ile Masaracık, Karabaş, Aşağı Kefer Dali, Kela ve Şeyh Abdurrahman köyleri teröristlerden temizlendi. Toplam 219 bölge kontrol altına alınmış oldu. Mabatlı dışında tüm belde merkezlerinde hakimiyet sağlandı. Öte yandan Hatay sınırı karşısındaki Hasırki köyünde sivillere sağlık taraması yapıldı. Mehmetçik’in köylülerden müsaade alarak evlere girerken botlarını çıkardıkları görüldü. Türk askeri, sağlık taramasından geçirilen sivillere ilaç dağıtımı yaptı. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli birliklerinden gönderilen askeri araçlar ile terör örgütünün kazdığı derin çukurları aşmak için kullanılacak seyyar köprüler sınıra gönderildi. İlçe merkezinin çevresindeki alanlar da ateş altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN