Ankara’ya sırf bunun için gelinir! Birçok kişi denedi notunu verdi! En güzeli oralarda bulunuyor

Ankara’ya sırf bunun için gelinir! Birçok kişi denedi notunu verdi! En güzeli oralarda bulunuyor

Türkiye'nin başkenti Ankara'da eşsiz zenginlikler bulunurken bunlardan biri de meşhur lezzetleri oluyor. Ünlü gurmelerin bile test edip onay verdiği bu lezzetleri denemeden dönen pişman olacak. Ankara denildiğinde akla oralar geliyor, lezzetine ise doyum olmuyor. İşte Ankara'nın lezzet durakları…

Ankara'dan ne yenir? sorusunu merak edenler mutlaka bu lezzetlere bir şans vermeli. Ankara'nın Sokak lezzetlerinin yanı sıra birbirinden farklı noktalarda deneyimleyebileceğiniz birçok eşsiz lezzet bulunuyor. İşte Ankara'nın lezzet durakları…

ANKARA'NIN GURME LEZZETLERİ

doner-2.jpg

1. Döner

Ankara denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen döner oluyor. Düğünlerde davetlerde eksik edilmeyen döner lezzetini tadabileceğiniz en güzel yer Dikmen Döner oluyor. Dikmen Döner’de kullanılan et ve özel baharatlarla harmanlanarak çevrilen döner ağır ağır pişirilerek Yumuşacık bir lezzete dönüşüyor.

cankaya-mantisi.jpg

2. Çankaya Mantısı

Ankara'da mantı yemek isteyenlerin adresi Çankaya Mantısı oluyor. El yapımı incecik hamurların içerisinde doldurulan etli harç yoğurt ve özel sosuyla hazırlanan bu lezzet Ankaralıların favorisi oluyor.

ankara-tava.jpg

3. Ankara Tava

Ankara'nın en meşhur lezzeti Ankara tava kuzu eti ile yapılan ve baharatlarla zenginleştirilen bir yemek türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ankara tavanın sırrı etin kıvamını koruyarak yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak olurken Ankara'nın yerel restoranlarında bu lezzeti ulaşabilirsiniz.

ankara-lokumu.jpg

4. Ankara Lokumu

Ankara'ya özgü bir lezzet olarak bilinen Ankara lokumu ince ve yumuşacık hamurun içerisine ceviz veya fıstık konularak yapılan bir şekerleme türüdür. Bu lokumun özelliği şerbetle tatlandırılması olurken şehrin lokum dükkanlarında ya da pastanelerinde yumuşak dokulu bu lezzeti ulaşabilirsiniz.

SOKAK LEZZETLERİ VE ANKARA'DA NEREDE YENİR?

ankara-buryan-kebabi.jpg

1. Ankara Büryan Kebabı - Hamamönü

Hamamönü’nde bulunan Büryan Kebabı kuzu etinin özel baharatlarla Marine edilerek fırında pişirilmesi ile hazırlanan enfes bir kebabı Ankaralıların damak lezzetine sunuyor.

patso.jpg

2. Patso - Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara'da Ünlü sokak lezzetlerinden biri de Tunalı Hilmi Caddesi'nde bulunan Patso oluyor. Patateslerin özel baharatlarla taçlandırılarak kızartılıp lavaş içerisine yerleştirilmesi ile elde edilen bu lezzet Tunalı'nın en bilinen sıcak lezzetlerinden biridir.

halka-tatlisi.jpg

3. Ankara Kızılkayalar Halka Tatlısı - Kızılay

Ankara Kızılay denildiğinde akla ilk olarak halka tatlısı geliyor. Halka şeklindeki hamurların şerbetli taçlandırılması damaklarda muhteşem bir lezzet bırakıyor. Kızılay'a uğrayanlar Kızılkayalar Tatlıcısı’nda bu lezzeti denemeden dönmemeli.

tostcu-kemal-usta.jpg

4. Yumurtalı Ekmek - Tostçu Kemal Usta

Ankara'da popüler bir sokak kahvaltısı halinde dönüşen yumurtalı ekmek, Tostçu Kemal Usta da yenir.Tost ekmeğinin çırpılmış yumurta ile birleşmesi ile yapılan bu kahvaltı seçeneği Ankara'da en sık tüketilenler arasında yer alıyor.

ANKARA'DA GEZİ VE LEZZET ROTALARI

1. Hamamönü

Ankara'nın en tarihi semtlerinden olan Hamamönü Ankaralıların da Ankara severlerin de Lezzet Durağı haline dönüşüyor. Ankara Büryan kebabını deneyebileceğiniz bu yerde sokak ve pastanelerde Ankara lokumuna da ulaşabilirsiniz.

2. Tunalı Hilmi Caddesi

Tunalı'da yer alan birçok restoran ve kafe ile birlikte Sokak lezzetlerinin tadını çıkarabilir en meşhur lezzetleri burada deneyimleyebilirsiniz.

3. Kızılay Meydanı ve Çevresi

Ankara'nın göbeği olan Kızılay meydanında bulunan pek çok farklı işletme yer alırken tatlıdan tuzluya her tür lezzete ulaşmakta oldukça mümkün. Ankara denildiğinde akla gelen ilk yerlerden olan Aspava’ya da uğramadan dönmeyin.

4. Atatürk Orman Çiftliği

Türkiye'nin dört bir yanında en sevilen Sokak lezzetlerinden olan kokoreçi Atatürk Orman Çiftliği’nde yemeniz gerekiyor. Burada Ankara tava gibi Gurme lezzetleri deneyimleyebilir doğanın eşsiz anlarında tanıklık edebilirsiniz.

5. Ankara Kaleiçi

Ankara'da gezilmesi gereken en önemli yerlerden biri de Ankara Kaleiçi oluyor. Çevresindeki restoran ve kafelerde farklı lezzetleri tadabilir Ankara'ya tepeden bir bakış atabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN