Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir? Hatice Cengiz ne dedi?

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir? Hatice Cengiz ne dedi?

Hatice Cengiz kimdir? Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı açıklamalarından sonra gündem oldu. Peki Hatice Cengiz ne dedi? Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in yaptığı açıklamalar ve hayatına dair ayrıntılar yazımızda...

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir? sorusu googlede trend oldu. Yazımızda ' Hatice Cengiz ne dedi?' sorusunun yanıtını ve Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz 'Başına bir şey gelmesinden endişeleniyordu. Arkadaşlarının çoğu hapiste' dedi. İşte Hatice Cengiz'in açıklamalarının detayları ve hayatına dair merak ettikleriniz...

HATİCE CENGİZ'İN HABERTÜRK TV'DE YAPTIĞI SON AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda ortadan kaybolan Sudi gazetecinin öldürüldüğü iddia ediliyor. Bir anda sır olan gazetecinin rehin tutulduğuda iddia ediliyor. Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz o gün yaşananalar ve sonrası ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaşıkçı’nın başına bir şey gelmesi konusunda endişeleri olduğunu söyleyen Hatice Cengiz'in açıklamalarının tamamı yazımızda. CNN Türk yayınına telefonla bağlanan Hatice Cengiz, “Türk hükümeti de Amerikan hükümeti de devreye girmiş durumda. Haber alınamıyor kendisinden. 2 Ekim’den beri ne olumlu ne olumsuz, nerede olduğuyla ilgili hiçbir haber yok” dedi.

18-10/08/hatice-cengiz-kimdir.jpg

CEMAL KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISI HATİCE CENGİZ KİMDİR?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından sonra Hatice Cengiz merak edilmeye başlandı. Peki Hatice Cengiz kimdir? Hatice Cengiz'in Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı olması dışında bir bilgi yok. Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salih Kaşıkçı babasının nişanlısı hakkında açıklama yaptı. Salih Kaşıkçı Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı olduğu iddia edilen Hatice isimli kadını tanımadığını, kadını basın aracılığıyla öğrendiğini söyledi

HATİCE CENGİZ NE DEDİ? 

Hatice Cengiz, Cemal Kaşıkçı'nın son dönemlerde bir korku yaşadığını ifade etti. Cengiz  "Söylediği kadarıyla herhangi bir tehdit almadı. Konsolosluğa gitmesiyle böyle bir durum olabileceğini söylemedi ama bir korku yaşadığını ben görüyordum" diye konuştu. Hatice Cengiz sözlerine  “Bana söylediği kadarıyla herhangi bir tehdit almadı. Ama konsolosluğa gitmesiyle böyle bir durum olabileceğini söylemedi ama bir korku yaşadığını ben görüyordum. Ne kendisi ne de ben böyle bir şey yaşanabileceğini düşünmüyorduk” dedi.

18-10/08/cemal-kasikci-1538999645.jpg

HATİCE CERGİZ KONSOLOSLUKTA NELER OLDUĞUNU AÇIKLADI

Hatice Cengiz Konsolosluğa Kaşıkçı’yla birlikte gittiklerini açıkladı. Cengiz işi olmayanın konsolosluğa alınmadığını belirtip dışarda beklediğini açıkladı. Cemal Kaşıkçı konsolosluğa girerken telefonunu nişanlısı Hatice Cengiz'e bırakmıştı. söyleyen Cengiz, kendisini dışarıda beklediğini aktardı. Cengiz, “İşi olmayan birinin girmesi söz konusu olmadığı için dışarıda bekledim. Telefonlarını bana bırakmıştı” diye konuştu. Hatice Cengiz ayrıca Kaşıkçı'nın kendisine ' ürk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı'yı ve Yasin Bey'i aramamısını söylediğini' açıkladı. 

‘BİR YETKİLİ İÇERİDE KİMSENİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ’

Cengiz, Kaşıkçı’yla konsolosluğa gittikleri gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Saat 13.00’ten 16.00’ya kadar bekledim. Bütün konsolosluk çalışanları ayrıldılar mekandan mesai saati bitimiyle birlikte. Arkasından bir gariplik hissettim, hala çıkmamış olmasının, işlemlerin uzun sürmesinden kaynaklı olmama ihtimalini yükseldiğini düşündüm. Sonra kapıya yöneldim, güvenlik görevlileri vardı, onlara sordum. Kapıdaki polis çıkmış olabileceğini ve benim görmeme ihtimalim olduğunu söyledi. Arkasından konsolosluğu aradım, bir yetkiliye kapıda beklediğini söyledim, sonra bir kişi dışarı çıktı ve bana içeride kimsenin olmadığını, beklememin bir anlamı olmadığını söyledi.

Cemal Bey içeri girmeden önce aramızda şöyle bir diyalog geçmişti: Velev ki böyle bir şey olursa benim yapmam gereken bir şey var mı diye sormuştum. Kendisi bana Yasin Bey’i arayabileceğimi söylemişti. Bir görev şeklinde değil de, ‘Gerçekleşme ihtimali olmayacak ama olursa Yasin Bey’i arayabilirsin, eski dostum’ demişti. Yasin Bey daha önce çalıştığım kurumlarda tanıştığım birisiydi, kendisinin telefonu vardı, kendisiyle temasa geçtim. Arkasından Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı’yı aradım. Sonra gereken şeyler tek tek yapılmaya başlandı. Ben de o zamandan beri bekliyorum.”

18-10/08/hatice-cengiz-cengiz-kasikci.jpg

'BÖYLE BİR ŞEYİ BU ÜLKE TOPRAKLARINDA YAPAMAZLAR'

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, “Fakat gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsetmişti. Çünkü, ülkemizin güvenli bir ülke olması, böyle bir şeyin bu topraklarda yapılma ihtimalinin çok düşük olması hem uluslararası hukuk açısından hem de siyasi ilişkilerin ciddi anlamda zedelenmesi, ilişkilerin çok gergin bir hale evrilecek olması yönüyle bir Suudi vatandaşını başına bir şey gelmesi, böyle bir şeye yeltenemeyeceklerini ifade etti bana” diye konuştu.

Kaşıkçı’nın tehdit almadığını belirten Cengiz, “Bana söylediği kadarıyla herhangi bir tehdit almadı. Kendisini muhalif tanımlamıyor. O sadece görüşlerini daha özgürce ifade edebilmek için Suudi Arabistan’dan ayrıldı. 1.5 yıl önce Amerika’ya yerleşiyor ve orada yaşamaya başlıyor. Türkiye’ye çok sık geldiğini, burada konferanslara katıldığını ve bir korku, endişe yaşamadığını söyledi. Ama konsolosluğa gitmesiyle böyle bir durum olabileceğini söylemedi ama bir korku yaşadığını ben görüyordum. Ne kendisi ne de ben böyle bir şey yaşanabileceğini düşünmüyorduk” ifadelerini kulladı.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN OĞLU NE DEDİ? 

En son İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giren ve altı gündür kayıp olan Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu sessizliğini bozdu. Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan vatandaşı en büyük oğlu Salih Kaşıkçı, yabancı ülkelerin babasının ortadan kayboluşunu politik bir hale getirmeye çalıştıklarını öne sürerek bunu tamamen kabul edilemez olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan menşeli basın kuruluşu olan Al Arabiya'ya verdiği röportajda Salih:

"Bu sorun bir Suudi Arabistan vatandaşının kaybolması olayıdır. Suudi yetkililerle olayın iç yüzünü açığa çıkarmak için işbirliği içerisindeyiz."

Salih ayrıca bu durumun tamamen bireysel olduğunu ve politik bir çerçevede olmaktan uzak olduğunu vurguladı. Salih Kaşıkçı ayrıca babasıyla en son Washington'dayken haberleştiğini söyledi.

"Babamın Türkiye'de olduğuna ya da oraya gittiğine dair hiçbir fikrim yoktu."

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı olduğu iddia edilen Hatice isimli kadını tanımadığını, kadını basın aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

18-10/08/cemal-kasikci-arama-talebi.jpg

CEMAL KAŞIKÇI İÇİN ARAMA TALEBİ 

Türkiye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda arama izni talep etti.

Talep, ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'ye iletildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta salı günü gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmayan Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın durumunu yakından takip ettiğini söylemişti.

Başkonsolosluk dün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN