E Devlet KYK yurt kayıt işlemleri 2018! KYK yurt kayıt ve yedek yerleştirme tarihleri

E Devlet KYK yurt kayıt işlemleri 2018! KYK yurt kayıt ve yedek yerleştirme tarihleri

E-Devlet KYK yurt kayıt işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. KYK yurt başvuru sonuçları ilanı sonrasında yurt kayıt ve yedek yerleştirmeler yapılacak. Onbinlerce öğrenci yurt kayıt hakkı kazanmasıyla kayıt işlemlerini nasıl yapacağını araştırıyor. Sizler için hazırladığımız haberimizden E Devlet KYK yurt kayıt ekranına ulaşabilir, ayrıntılı açıklamaları takip edebilirsiniz.

E Devlet KYK yurt kayıt işlemleri haberimizde. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Yurt başvuru sonuçları ardından öğrenciler kayıt işlemlerine başlayacak. Peki KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılacak? E-Devlet sistemi üzerinden alınacak olan KYK yurt kayıtları ile ilgili detaylı açıklamaları ve KYK yurt işlemlerini haberimizden görebilir, eDevlet giriş ekranına ulaşabilirsiniz. 

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 19 Eylül Çarşamba günü saat 23.59'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek. İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, 17 Eylül'den itibaren yurtlarda barınabilecek.

Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekecek. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, öğrenci belgesi ve kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrenciye ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

E-DEVLET KYK YURT KAYIT EKRANI İÇİN TIKLA

İLK YEDEK YERLEŞTİRMELER

İlk yedek yerleştirme 20 Eylül'de, 2'nci yedek yerleştirme 24 Eylül'de, 3'üncü yedek yerleştirme de 27 Eylül'de yapılacak. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle başvuru alınarak, öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek. Kredi ve burs başvuruları ise tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

Kurum Yurtlarında Barınmak İçin Belirlenen Tarihlerde Müracaat Eden Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler:

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge)
% 40  ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)    
  2.  4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  3.  % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
  4.  Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge
  5.  18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi
  6. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN