FETÖ'den sinsi tuzak, yardım edip ByLock yüklemişler

FETÖ'den sinsi tuzak, yardım edip ByLock yüklemişler

7 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 39 kişiden 3 kadın öğretmenin gıda, para ve giysi yardımında bulundukları kişilerin üzerine çıkardıkları cep telefonu hatlarına ByLock yükleyerek gizli görüşmelerini gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Adana merkezli İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Siirt, Zonguldak ve Kayseri'de gerçekleştirilen ve 35 kişinin yakalandığı operasyon kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

Şüpheliler arasındaki örgütün "milli eğitim" yapılanmasında yer aldığı öne sürülen kadın öğretmenler Ü.N, M.F. ve F.A. ile avukatlar M.E, F.K, O.K. ve M.D. ile erkek öğretmen R.B. ve esnaf İ.İ, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Ü.N, M.F. ve F.A. ve avukat M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 5 şüpheli ise tutuklandı.

YARDIM EDİP BYLOCK YÜKLEMİŞLER

Daha önce meslekten ihraç edilen şüpheli Ü.N'nin örgütün "milli eğitim" yapılanması kapsamında Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep illerinden sorumlu "bölge imamı", M.F'nin "il imamı" ve F.A'nın "ilçe imamı" olduğu ileri sürüldü.

Üç kadın öğretmenin, gıda, para ve giyecek yardımında bulundukları ekonomik durumu iyi olmayan kişiler adına cep telefonu hattı çıkartıp ByLock yükleyip gizli görüşmelerini buradan yaptıkları iddia edildi.

 Zanlı Ü.N'nin, ByLock'taki yazışmalarında, "Bizden olmayan atanmasın" ve "Atamaları bizden başka kimse yapamaz. Tamamen hakimiz" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

 Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlemiş, ilk etapta örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen, 6'sı avukat 35 kişi gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN