HDP’li Yüksekdağ davasında mahkeme krizi

HDP’li Yüksekdağ davasında mahkeme krizi

TBMM’de geçen hafta milletvekilliği düşürülen ve 4 Kasım gününden bu yana da tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Mahkeme yetkisizlik kararı vererek davanın Ankara’ya gönderdi. Davanın hazırlık duruşmasını yapan Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi de Yüksekdağ’ın yargılamasının suçların Diyarbakır’da işlendiğini gerekçe göstererek Ankara’da yapılamayacağını belirtip davanın görevli ve yetkili Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Diyarbakır ve Ankara’daki mahkemelerin yetkisizlik kararı vermeleri nedeniyle uyuşmazlığın çözülmesi için dosya Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’ne gönderildi. Yargılamanın hangi mahkemede yapılacağına Yargıtay karar verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN