İkizderelilerden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na tepki: Kaçıyor, dinlemiyor

Günlerdir taş ocağı eylemlerine sahne olan İkizdere'ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen taş ocağı yapımına karşı nöbet tutan vatandaşların protestosu ile karşılaştı. İkizdereliler Karaismailoğlu'na "Kaçıyor, dinlemiyor; direne direne kazanacağız" diyerek tepki gösterdi.

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın İşkencedere Vadisi'ne kurmak istediği taş ocağına karşı direniş sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgede incelemelerde bulundu.

Rize'de kameraların karşısına geçen Karaismailoğlu, bölgedeki vatandaşların taş çıkarma girişiminden rahatsız olduğunu ve bu kesimlerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

"KIYMETLİ YAPTIRIMI HEP BERABER YAPACAĞIZ"

Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Rizelilerle birlikte, onların destekleriyle birlikte yapmanın çabası içerisindeyiz. Rizeliler başımızın üstünde ama maalesef buraya gelip burayı kaşımak isteyen arkadaşlarımıza tavrımız böyle olmayacaktır. İnşallah bu işi de Rizelilerle, İkizderelilerle beraber bu işi, bu bölgeye yapılacak kıymetli yatırımı hep birlikte yapacağız."

KÖYLÜLER BAKAN'I BEKLEMEYE BAŞLADI

Taş ocağına karşı mücadele eden köylüler, öğlen saatlerinden itibaren Bakan ile görüşmek için beklemeye başladı.

Ancak Rize'deki temaslarının ardından taş ocağının yapılmak istendiği bölgeye giden Karaismailoğlu, önce şantiye alanını ziyaret etti.

Şantiye alanının ardından köylülerin yanına giden Karaismailoğlu, liman inşaatı için ihtiyaç duyulan taşın sadece İkizdere'de olduğunu, burada kurulacak taş ocağının bölgedeki istihdama katkı sağlayacağını söyledi.

Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Devletimiz bir para ayırmış bütçesinden buraya büyük bir yatırım yapacak. Bu yatırımın buraya yapılması lazım."

KÖYLÜLER SESSİZ KALMADI

Karaismailoğlu'nun sözlerine tepki gösteren köylüler, taş ocağının istemedikleri bir kez daha belirtti.

Taş ocağının çalışmaları nedeniyle uyuyamadıkları söyleyen köylülere Karaismailoğlu, ''Haklısın ama devlet buraya yatırım yapacak iki yıl dolmadan çıkıp gideceğiz'' ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, köylülerin tepkilerine cevap vermek yerine alandan ayrıldı. Köylüler, Bakan'ın tavrını alkışlarla protesto etti ve "Kaçıyor, dinlemiyor; direne direne kazanacağız"diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN