İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji açıkladı! Kar yağışı geri dönüyor | 19 Ocak Perşembe

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji açıkladı! Kar yağışı geri dönüyor | 19 Ocak Perşembe

İstanbul'a kar yağışı ne zaman geliyor? 15 tatilde kar yağışı olacak mı? Önceki haftayı yoğun kar yağışı i.le geçiren İstanbul için yeniden kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da cuma günü kuzeyli rüzgar etkili, yer yer yağmur beklendiği belirtildi. Cumartesi günü güneş yüzünü gösterecek ancak hava soğuk olacak. peki kar yağışı İstanbul'a ne zaman geliyor? Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

Kar yağışı İstanbul'a geri dönüyor. Sağanak yağmurla geçen bir haftanın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için 'yoğun kar yağışı' uyarısında bulundu. Peki, kar yağışı İstanbul'a ne zaman gelecek? Milyonlarca İstanbullu yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrasında kar yağışlarının şehri ne zaman etkisi altına alacağını merak etmeye başladı. Ayrıntılar haberimizde.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da kar yağışı geri dönüyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği ve kar yağışlarının geri döneceği belirtildi. Bugünden itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklarda 3 ila 6 derecelik düşüş bekleniyor. Önümüzdeki hafta ortası hava daha da soğuyacak.

17-01/19/istanbulda-kar-yagisinin-etkisini-arttirmasi-bekleniyor.jpg

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da cuma günü kuzeyli rüzgar etkili, yer yer yağmur bekleniyor. Cumartesi günü güneş yüzünü gösterecek ancak hava soğuk olacak. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, sıcaklıklar cuma ve cumartesi daha da düşecek. Bu soğumayla beraber Marmara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

17-01/19/664.jpg

Önümüzdeki hafta ortası Marmara ve İstanbul'da sıcaklıkların yeniden sıfırın altına düşmeye başlıyor. Marmara bölgesine yeniden kar gelebileceğini belirten Öztel, "Bu tahminler 25-26-27 Ocak tarihleri için. Tam 1 hafta olduğu için kesin bir dille 'İstanbul'a kar geliyor' diyemiyoruz. Ancak İstanbul'a soğuk hava geleceği kesin" dedi.  Tahmin edilen yağışlı sistemin geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı kadar kuvvetli olmadığını söyledi.

17-01/19/2.jpg

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün Marmara, Ege, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kars, Ardahan, Iğdır, Bolu, Düzce, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

17-01/19/1358397_3890e7751dfc0a9c83d0568eec4ce584_640x640.jpg

Yağışların yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Tokat, Amasya, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

17-01/19/1358397_4eeeff0f7cc0519c501a844a6403401a_640x640.jpg

Cuma günü yurdun kuzey kesimlerinde yağışlı sistem etkili olacak. Karadeniz'deki yağışlar hafif şiddetli olacak. Siirt'in güney kesimleri, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağış var. Yağışlar Hakkari'de kar, Şırnak'ta yağmur şeklinde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN