Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının adı

Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının adı

3 Aralık Hadi ipucusu soru ekibi tarafından yayınlandı. Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının türü nedir? sorusu pazartesi gününün sorusu oldu. Yazımızda Hadi ipucu sorusunu ve cevabını bulabilirsiniz.

3 Aralık Hadi ipucusu yayınlandı. Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının türü nedir? sorusu sabah saatlerinde Hadi soru ekibi tarafından paylaşıldı. Hadi ipucu cevabı ve yunus balığının özelliklerini yarışmaya katılan vatandaşlar için derledik. Hadi Yarışması kısa bir sürede milyonlara ulaştı ve bu uygulama ile yarışmaya katılanlar ipucu sorularını yarışmanın olduğu gün merakla bekliyor. İşte 3 Aralık Hadi ipucusu Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının türü nedir? sorusunun detaylı yanıtı...

3ARALIK MARMARA DENİZİ'NDE GÖRÜLEN DÜNYANIN EN YAYGIN YUNUS BALIĞININ TÜRÜ NE?

3 Aralık Hadi ipucu: Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının türünün ne olduğu yazımızda. Hadi soru ekibi bu günkü sorusu sosyal medya hesabı Instagram'da yayımlandı. Bugünkü ipucu ise hayvanlar aleminden geldi. Marmara Denizi'nde görülen dünyanın en yaygın yunus balığının türü nedir?

Yanıt: AFALİNA – ŞİŞE BURUNLU YUNUS

AFALİNA YUNUS BALIĞININ ÖZELLİKLERİ

Afalina (Tursiops truncatus), yunusgiller (Delphinidae) familyasından dünyanın bütün okyanuslarında yaygın olan bir yunus türü.

"Flipper" adlı dizi ile meşhur olan bu yunus türü, zekası yüzünden Delfinaryumlarda en çok tutulan ve eğitilen yunus türüdür. Bu yüzden bütün dünyada "Yunus" denilince ilk başta bu türün görüntüsü gelir insanların aklına. Oysa Yunus familyasının asıl örnek türü tırtak (Delphinus delphis) dır.

Afalinanın rengi gri renktir, ve karın kısmı daha açık renktir. Boyu 190 cm 400 cm ve ağırlığı 650 kiloya kadar varabilir. Yeni doğan bir yavru afalina 65–105 cm boy ve 15–30 kg ağırlık ile dünyaya gelir. Koyu renkli ve orak şeklinde olan sırt yüzgeci sayesinde kolayca tanılır. Afalina, bütün diğer yunuslar gibi her iki saatte bir bütün en üst seviyede olan cilt hücrelerini kaybeder ve böylece vücudunun suda direncini daima düşük tutar.

Afalinalar küçük gruplar oluşturarak yaşarlar. Bu grubun içindeki yunuslar birbirlerine çok bağlılardır. Bir gün içinde 60–100 km yüzerler, ve 500 metre derinliğe kadar dalarlar. Bir grup 2 ila 15 yunusdan oluşur, ortalama grup büyüklüğü Atlantik Okyanusu'nda 5 yunusdan, Büyük Okyanus ve Hint Okyanuslarında daha fazla yunuslardan oluşur. Denizin açıklarındaki gruplar kıyılara yakın gruplardan daha büyüklerdir.

Her grubun başında olgun bir erkek yunus bulunur. Grubun gerisi dişilerden ve yavrulardan oluşur. Genç erkek yunuslar ayrı gruplar oluştururlar. Bu grublara "Bekar-grupları" denilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN