Pembe trambüse destek verdiler

Pembe trambüse destek verdiler

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Malatya’da kent içi ulaşımda sadece kadın yolcuların taşınacağı ‘pembe trambüs’ uygulamasına destek verdi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, “Pembe trambüs kadınları karantinaya alıp, erkeklere tacizci damgası vurmaktır” sözlerine tepki gösterdi. Sofuoğlu, “Özgürlük anlayışınız bu. Etrafta birçok sapık olduğunu söylerken buna karşı çıkmak tutarlılık mıdır? Ayrıca isteyen binecek. Size göre isteyen kadının, erkek olmadan yolculuk yapma hakkı yokmuş demek ki. Size göre kadın tacize uğrasa da yine taciz yemeye devam edecek. Böyle hayatını kolaylaştıran çözümlere razı olmayacak. Sanki bu çözüm durduk yere çıktı. Sanki hiç taciz olmadı. İdeolojik saplantı bu kadar olur. Size göre kişisel tercih diye de bir şey olmazmış. Özgecan için döktüğünüz timsah gözyaşları mıydı o zaman?” dedi.

17-08/22/rerererer.jpg

PEMBE TRAMBÜSÜ ÖĞRENCİLER İSTEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Öğrencilerimizin talebi doğrultusunda 2 trambüsümüzü kızlarımıza ayırdık. Eğer trambüse ayrı binmek istiyorsa kız öğrencilerimiz, biz de onlara ayrıcalık yapmış olduk. Bunu farklı, amaçlı yorumlayanlar olabiliyor. Sanki biz toplu taşımada kadın erkek ayrımı yapmışız gibi. Kesinlikle öyle bir şey yok. Buradaki aşırı yoğun saatlerde böyle bir alternatifi bu konuda talebi olan öğrencilerimize sunmuş olduk” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN İHTİYACINI GİDERDİK

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da hükümet olarak her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın büyük bir ihtiyacı giderdiğini anlatan Kahtalı, “Sosyal medyada, üniversiteye gittiklerinde kız çocuklarımız özelikle sabah ve akşam saatlerinde çok büyük yoğunluk olduğunu, bundan rahatsızlık olduğunu dile getiriyorlardı. Burada sıkıntı duyduğunu ifade eden çocuklarımızın ihtiyacını giderdik” diye konuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesinin İnönü Üniversitesinde okuyan bir grup kadın öğrencinin talebini dikkate alması sonucu sipariş verdiği 2 adet pembe trambüs ilk seferini yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştirecek.

SEZAİ ERHAN / MALATYA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN