Rusya, ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!

Rusya, ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!

Rusya'da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Mahkeme, ABD'li bankacılık devi JP Morgan'ın Rusya'daki banka hesaplarına el konulmasına karar verdi.

Rusya ABD'li JP Morgan'ın hesaplarına el koydu. Bu karar, Rus devlet bankası VTB'nin yurt dışı fonlarını geri almak için açtığı davadan çıktı. Davacının iddiası, JP Morgan'ın Rusya'daki yatırımlar nedeniyle VTB'nin fonlarına el konmasıydı. Mahkeme, VTB'nin haklı olduğuna karar vererek JP Morgan'ın Rusya'daki varlıklarına el konulmasına hükmetti.

EL KONULACAK VARLIKLAR

JP Morgan'ın Rusya'daki muhbir hesapları ve yan kuruşlar adına açılan hesaplar.

Bankanın fonları tarafından tutulan menkul kıymet ve mülkler bu kapsam dışında bırakıldı.

JP Morgan, VBT'ye karşı New York'ta açtığı davayla VBT'nin bir hesaptaki 439,5 milyon doları geri alma çabalarını engellemeye çalışmıştı. Fakat mahkeme VTB'nin lehine karar vererek JP Morgan'ın elini kolunu bağladı.

Uzmanlara göre, bu karar, Rusya'nın ABD'ye karşı yaptırımlara karşı koymak için attığı önemli bir adım. Rusya'nın, uluslararası yaptırımlara rağmen finansal sistemini korumaya kararlı olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN