Son dakika! TOKİ kura ve yerleştirme sonuçları isim isim tam liste | TOKİ kura sonuçları

Son dakika! TOKİ kura ve yerleştirme sonuçları isim isim tam liste | TOKİ kura sonuçları

Haberimizden merak ettiğiniz TOKİ kura ve yerleştirme sonuçları isim isim tam listesini bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Ülke genelinde yapılan Toplu Konut İdaresi kura sonuçları herkes tarafından merak ediliyor. Sonuçları TOKİ İnternet sitesinden yayınlandı. Siz de haberimizde yer alan linklerden TOKİ kura sonuçlarını bulabilir isim isim bölgelere göre ev çıkmış mı öğrenebilirsiniz. 2017 TOKİ kura çekiliş sonuçlarını haberimizde bulunan linkten sorgulayabilirsiniz. Ülkemizde illere göre satış yapan kuralar açıklanıyor. Sonuçları TOKİ'den öğrenecek olan adayları şimdiden heyecan sardı. İşte TOKİ kura sonuçları isim isim tam listesi...

Son dakika TOKİ kura sonuçları isim isim tam listeyi merak eden vatandaşlar için hazırladığımız haberimizden sonuçları isim sırasına göre bulabilirsiniz. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Bakırköy 42. noterliği denetiminde gerçekleştirilen 2017 TOKİ kura çekilişi kazananlar listesinden bir kısmı açıklandı. Haberimizden isim isim tam listeye ulaşabilirsiniz. Facebook üzerinden canlı yayın ile de takip edilen 2017 TOKİ kura çekilişi sonuçlarının bir kısmı bugün belli olurken bir kısmı da belirlenen günlere göre belli olacak. TOKİ kura soçlarını ve çekiliş ile belli olan isim isim tam listeyi aşağıda paylaştığımız linkten yayınlandığı anda öğrenebilirsiniz.

KARAMAN'DA 492 KONUTA BİNLERCE BAŞVURU YAPILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Karaman’ın Kırbağı Mahallesi’nde inşa edilen projede 492 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura töreni 1 Aralık Cuma günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gösterdiği projede, 1+1 planındaki 26 konuta 103 kişi, 2+1 planındaki 255 konuta 1.029 kişi ve 3+1 planındaki 211 konuta ise 1.620 kişi başvuruda bulundu. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk yaşadı. 1+1 planındaki konutlar 452 TL’den, 2+1 konutlar 765 TL’den ve 3+1 konutlar ise 959 TL’den başlayan taksitlerle ve %10, %15, % 25 peşinat, 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.  Karaman İlinin yeni cazibe merkezi Kırbağı Mahallesi’nde inşa edilen proje, yerel mimari tasarım anlayışının en güzel örneklerinde birini yansıtıyor. Konutlar geleneksel yerleşim dokusundan izler taşıyor. Sokak ve bu sokaklara bağlanan avlular, bu avlulara açılan yapılar yerleşim kurgusunu oluşturuyor. Yatay mimaride tasarlanan projede, modern mimari anlayış hâkim kılınarak geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe elemanları modernize edildi. Ayrıca projede uzun yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturuldu. Projeyle, bölgeye değer katacak yeni bir yaşam merkezi kazandırılıyor.  TOKİ, konut sahiplerine güvenli yapılar ve günün ihtiyacına yanıt veren çağdaş yaşam alanları sunuyor.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

Haberimizden merak ettiğiniz 2017 TOKİ kura sonuçlarını isim isim tam liste şeklinde bulabilir merak ettiklerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Bin 892 konut için kura çekimi gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kura çekiminde vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Kendisi de eşi de engelli olan ve tekerlekli sandalyede kura çekimine gelen Ahmet Tuna, “Çok heyecanlıyım inşallah ev çıkarsa hayatımız da çok şey değişecek. Kendi evimizde asansör yok o yüzden bu evin kurasına girdik. Biz dördüncü katta oturuyoruz evimize inip çıkmamız çok zor oluyor” dedi.

TOKİ ÜLKE GENELİ SATIŞ SONUÇLARI İSİM İSİM TAM LİSTELER...

Kura sonucu kendisine ev çıkan bir şehit yakını ise, “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun bize yardımcı oldu ve dairemiz oldu. Heyecandan ne diyeceğimi bilmiyorum kalp rahatsızlığım var. Benim eşim vefat etti 16 senedir bugünü bekliyordum. Gece çalıştım uyumadan buraya geldim. Gece gündüz çalışıyorum” diye konuştu.

17-12/01/basliksiz-1-1512138925.jpg

DETAY KISMINA TIKLAYARAK SONUÇLARI GÖREBİLİRSİNİZ. 

TOKİ KURA ÇEKİMİ NEREDE YAPILIYOR?

TOKİ kura sonuçları belli oluyor. İstanbul Kayaşehir 1.892 Adet Konut Projesinde 05-20 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurular alınmış olup, hak sahipliği ve konut belirleme kurası 4-5 Ekim 2017 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Kura çekilişi şehit yakınları ve gazilerin konutlarının belirlenmesiyle başlandı. Ardından 899 adet engelli başvurusundan kura çekimiyle 52 kişinin konutları belirlendi. Bu kategoride kalan 847 engelli vatandaşa ise ikinci bir şans tanınarak 23 bin 116 kişilik listenin içine dahil edildi. Toplamda bin 23 asil hak sahibinin belirlenmesinin ardından da 250 yedek talihli seçilecek.

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Başvuru sahipleri, satışa sunulan projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabilecek. TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa çıkan dairelerin minimum ve maksimum fiyatları şu şekilde belirlendi; 1+1 daireler 144 bin 755 TL ile 283 bin 87 TL, 2+1 daireler 220 bin 893 TL ile 411 bin 505 TL, 3+1 daireler ise 339 bin 43 TL ile 477 bin 334 TL

TAKSİTLER SÖZLEŞME BAŞLADIKTAN BİR AY SONRA

Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2018 tarihinden itibaren

TOKİ KONUT BAŞVURULARI İÇİN NE KADAR BAŞVURU YAPILDI?

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi için orta gelir katmanı için satışa sundukları bin 892 sosyal konuta 39 bin 179 başvuru geldiğini aktaran Turan, 4 Ekim tarihinde 2+1 konutların, perşembe günü ise önce 3+1 konutların, sonrasında ise 1+1 tipi konutların kura çekilişlerinin gerçekleştirileceğini ifade etti.

TOKİ BAŞVURU EVRAKLARI

"Kentsel Dönüşüm" talebinde bulunacak Belediye, "Talep Yazısı" ile birlikte aşağıdaki evrakları İdaremize sunarak başvuru yapabilmektedir.


1.Belediye Başkanına Yetki Veren Meclis Kararı

2.Proje Yapılması Düşünülen Alan Hakkında Bilgi Raporu ve Paftalar

3.Halihazır Harita (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)

4.Mevcut İmar Planı (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)

5.Yapı Nitelik ve Kullanımını Gösterir Harita (Kat Adedi, Kullanım Türü(Konut, işyeri v.s.)(Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)

6.Mülkiyet Paftası (Mülkiyet Analizi Yapılmış Şekilde Kamuya Ait Parseller (Maliye Hazinesi, Belediye vs. Şahıs Parselleri gösterir şekilde)(Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)

7.Uydu Görüntüsü (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)

8.Sayısal Tapu Kayıtları

9.Bölgeden Fotoğraflar

SIKÇA SORULAN SORULAR

TOKİ'nin uygulamaları arasında yer alan yenileme/dönüşüm projeleri nedir?

TOKİ’nin planlı kentleşme ve konut seferberliği kapsamında yürüttüğü uygulamalardan biri de belediyelerle işbirliği içinde gerçekleştirdiği Gecekondu Dönüşüm/Kentsel Yenileme projeleridir. Bu projeler, kentin sağlıksız alanlarının yeniden kente kazandırılması ile bu alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın modern yerleşim alanlarında ikamet etmesini sağlamayı hedeflemektedir. Bu projelerde konut ve gerekli sosyal donatı yapılarının (okul, kreş, spor salonu, dini tesis, sağlık tesisi, ticaret vb.) ada içi altyapı ile birlikte inşaatları TOKİ tarafından yapılmakta, belediyeler ise hak sahipliği tespit ve taşınmazlara ait değerleme işlerinde TOKİ ile müşterek çalışmakta, ayrıca alanın tasfiyesini, gerekli olan hallerde geçici iskan yardımını ve genel altyapı hizmetlerinin teminini üstlenmektedir.

Yenileme/ Dönüşüm projelerinde aranan özellikler nedir?

Teknik verilere bağlı olarak (jeolojik durum, zemin özellikleri, depremsellik, tarihi ve doğal miras); tasfiyesi zorunlu alanlar, afet bölgeleri ile kentsel arazi değeri yüksek ancak yapılaşma kalitesi düşük ve kentsel kimliğe uyumsuz alanlar bu projelere konu edilmektedir.

Yenilenmesi/Dönüştürülmesi gereken alanı kim belirliyor?

Bu projelerde dönüştürülmesi gereken alan belediyelerce tespit edilmektedir. TOKİ belediyenin başvurusu üzerine alan bilgileri ışığında yerinde inceleme yapmakta ve bir değerlendirme raporu hazırlamaktadır. Daha sonra TOKİ ve Belediye arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerekirse proje sınır revizyonu ile uygulamaya konmaktadır.

Hak sahiplerine yeni konut aynı alanda mı, yoksa başka bir alanda mı veriliyor?

Bu projeler, boşaltılacak alanın niteliğine, konut yapımına uygun olup olmama özelliklerine göre biri “Başka Alana Taşıyarak Dönüşüm/Yenileme”, diğeri “Yerinde Dönüşüm/Yenileme” olmak üzere iki alternatif çerçevesinde yürütülmektedir.

Bir hak sahibi birden çok konut alabilir mi?

Proje bazında kurulan komisyonca takdir edilen arsa ve bina değerinin TOKİ tarafından belirlenecek konut fiyatından yüksek çıkması durumunda, bu hak sahiplerine tespit edilen değere denk gelecek sayıda konut verilebilmesi için gerekli düzenleme İdarece yapılmaktadır.

Hak sahibi, tespit edilen bedel karşılığında nasıl yeni konut alabilecek?

TOKİ’nin üreteceği konutlardan/ticaretlerden talep eden ve belediyeye “muvafakat” vererek borçlanan hak sahipleri için üretilen konutların/ticaretlerin borçlanma usul ve esasları İdaremiz tarafından belirlenmektedir. TOKİ’nin maliyet bedelleri dikkate alarak tespit ettiği konut satış bedelinden hak sahiplerine ait taşınmazlar için belirlenen arsa, bina ve eklentisine ait bedel düşürülür ve tespit edilen borç için vadeli satış yöntemi uygulanır. Hak sahibine bu farkı küçük taksitlerle, uzun vadeli olarak ödeme imkanı sağlanır. Bunun yanı sıra, hak sahibine ait taşınmazın gayrimenkul değeri ile orantılı bölgeleme yapılmakta, taşınmazın imar durumu ve bölgesel anlaşma oranı dikkate alınarak belirlenen katsayı ile bulunan bitmiş inşaat metrekaresine, enkaz bedeli toplamından oluşan bedel karşılığında inşaat alanı dahil edilerek belirlenen yüz ölçüm karşılığında da uzlaşılmaktadır.

Aynı taşınmaz üzerinde hissedar olan kişiler projeden nasıl yararlanıyor?

Komisyonca yürütülen takdir/değerleme işlemlerinde, mevcut hisse oranları gözetilerek konutlarla ilişkilendirilir. Hisseler karşılığı takdir olunan bedeller ile hak sahipleri borçlanma seçeneklerini kullanırlar.

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

ALT GELİR GRUBU ve EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.700 TL olarak uygulanmaktadır.),

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması,
gerekmektedir.

KURA ÇEKİLİŞİ

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

Sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,

Sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası

Sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,

Sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

Haberimizden merak ettiğiniz TOKİ kura ve yerleştirme sonuçları isim isim tam listesini bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Ülke genelinde yapılan Toplu Konut İdaresi kura sonuçları herkes tarafından merak ediliyor. Sonuçları TOKİ İnternet sitelesinden yayınlandı. Siz de haberimizde yer alan linklerden TOKİ kura sonuçlarını bulabilir isim isim bölgelere göre ev çıkmış mı öğrenebilirsiniz. 2017 TOKİ kura çekiliş sonuçlarını haberimizde bulunan linkten sorgulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN