TSK: 14 asker şehit, 33 asker yaralı, 138 terörist öldürüldü | El Bab harekatında son durum

TSK: 14 asker şehit, 33 asker yaralı, 138 terörist öldürüldü | El Bab harekatında son durum

Genelkurmay Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: TSK'dan yapılan açıklamada devam eden El Bab harekatında 14 askerin şehit olduğu, 6'sı ağır 33 askerin yaralandığı belirtildi. El Bab'da 138 DEAŞ teröristinin de etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Son durumla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maalesef şehit ve yaralılarımız oldu. Ama artık El-Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında" derken; partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım da "Terörle mücadele, Türkiye'nin beka mücadelesidir, varlık mücadelesidir." açıklamasını yaptı.

Suriye’de Fırat Kalkanı harekatı kapsamında sürdürülen operasyondan son dakika haberi geldi.  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda 14 askerin şehit olduğunu 33 askerin de yaralandığı açıkladı.

138 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Şu ana kadar 3 adet ZSU-23 Silah monteli pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli pikap aracı, 3 adet ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir” denildi.

ÖĞLEDEN SONRA 3 BOMBALI SALDIRI

Açıklamada, “Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6’sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Öğleden önceki saldırılarda 4 asker şehit olurken, 15 asker de yaralanmıştı. TSK'nın son açıklaması ile malesef şehit sayısı 14'e yaralı sayısı da 33'e yükseldi. 

TSK'nın açıklaması şu şekilde:

"21 Aralık 2016 akşamı saat 21.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekâta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN EL BAB AÇIKLAMASI

AK Parti 114. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, El Bab'da dün 14 askerin şehit olduğu IŞİD saldırısına değindi. Yıldırım, "Türkiye büyük bir mücadele içerisinde. Terörle mücadelemiz hem sınırlarımız içinde hem de dışında tüm şiddetiyle devam ediyor. Maalesef zaman zaman şehitlerimiz oluyor" dedi. "Dün El Bab'ı kuşatan silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerine alçak terör örgütünün pususu ve intihar saldırısı neticesinde 14 yiğit evladımızı şehit verdik" diyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar mevlamdan niyaz ediyorum. Dünyanın baş belası olan terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terörle mücadele, Türkiye'nin beka mücadelesidir, varlık mücadelesidir. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin daim olması adına verilen büyük bir savaştır. Birlik ve bütünlüğümüzü her zaman muhafaza edeceğiz, terörün Türkiye'yi vesayet altına almasına asla izin vermeyeceğiz."
16-12/22/ba.jpg

Son dönemdeki terör saldırılarına değinen Yıldırım, şunları kaydetti: "Terör örgütleri canları yandıkça asimetrik eylemlere başladılar. İstanbul ve Kayseri saldırısının ardından Rus Büyükelçi'ye yapılan alçak suikast ve Almanya'daki saldırı dünya olarak bu saldırıları doğru bir zeminde değerlendirme durumunu ortaya koyuyor. Teröre karşı hiçbir ülke biz güvenliyiz diyemez. Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarını sadece Türkiye'nin meselesi olarak görmek fahiş bir hatadır. ,

Bu terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğini düşünenler sananlar yanılırlar. Terörle mücadelede ikircikli davranış bırakılmalıdır. Sizin teröristiniz kötü bizimki iyi anlayışı terörün daha da azmasına sebep olmaktadır.

YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

HAVA HAREKATLARI, bölgedeki TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir.

Şu ana kadar TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile;

3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı,

2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı,

3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir.

Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir.

3 AYRI BOMBALI SALDIRI

Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6’sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir."

ERDOĞAN EL BAB'DA SON DURUMU ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile yaptığı ortak basın açıklamasında şiddetli çatışmaların yaşandığı El Bab operasyonuyla ilgili sorulara da cevap verdi. Erdoğan: "Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Şu anda El-Bab tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık El-Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim dedem Çanakkale şehidi" iyen Arnavut gazeteciyi de kürsüde alkışladı.

SABAH 4 ASKER ŞEHİT, 15 YARALI

Karar'ın Genelkurmay Başkanlığı açıklaması, bölge kaynakları ve askeri kaynaklardan derlediği bilgilere göre, TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab'a girmesine ramak kaldı. El Bab merkezinin büyük ölçüde kontrol altına alınmasını sağlayacak Hastane bölgesi karşısındaki tepe ele geçirilmek üzere. IŞİD'in son saldırısı püskürtüldü, 40 terörist öldürüldü, 4 asker şehit oldu 15'i yaralandı. Saldırıda çok sayıda bombalı araç içindekilerle birlikte imha edildi.

Türkiye'nin sınırlarını teröristlerden temizlemek amacıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında en önemli hedef olarak görülen El Bab'a bir adım kaldı. TSK destekli ÖSO güçleri, zorlu hava şartlarına rağmen, stratejik öneme sahip tepeyi vermemek için var gücüyle direnen IŞİD'le mücadele veriyor. El Bab'ın merkezi kabul edilen Hastane bölgesini ele geçirmek için son engel olan tepe alınmak üzere. IŞİD dün işte o bölgedeki Türk askerlerine güçlü bir saldırı gerçekleştirdi. 4 asker şehit olurken, 15'i de yaralandı. TSK'nın hava operasyonuyla püskürttüğü IŞİD saldırısında 45 terörist öldürüldü. 47 barınma alanı ve 4 bombalı araç içindekilerle birlikte imha edildi. Çok sayıda yaralı teröristin de tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

IŞID'İN BARINMA VE MÜHİMMAT DEPOSU

Çatışmaların El Bab'ın merkezde kente hakim konumdaki eski şehir hastanesi civarında sürdürülüyor. Hastanenin 2 yıldır IŞİD tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı belirtiliyor. Savaştan önce Büyükşehir hastanesi olan bölge IŞİD teröristleri tarafından güçlü şekilde korunuyor. Hastanenin karşısındaki tepenin alınması halinde IŞİD'in El Bab'taki varlığı da ağır darbe alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN