Türkiye'nin kaderini değiştiren o an: 22:59 | 15 Temmuz telsiz kayıtları - Video

Türkiye'nin kaderini değiştiren o an: 22:59 | 15 Temmuz telsiz kayıtları - Video

Karar yazarı Elif Çakır'ın ulaştığı 15 Temmuz ihanet gecesinin polis telsiz kayıtları Türkiye'nin kaderini belirleyen dakikaları da gözler önüne serdi. Onlardan biri de 2. kanala geçerek direnişi başlatan emniyetin vatandaşlarla elbirliği yaparak trafiği felç etme kararıydı. İşte o dakikaların ses kayıtları.

ELİF ÇAKIR POLİS TELSİZLERİNDEN 15 TEMMUZ İHANET GİRŞİMİNİ YAZDI

Ve... Artık ‘olağanüstü’ bir durum olduğu kesinleşmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, telsiz hattından ‘deprem’, ‘olağanüstü durum’, ‘afet’ gibi özel durumlarda kullandığı “2’nci kanala” geçtiğini anons eder. ‘Merkez’ önce ‘2’nci kanal’a emniyet müdür yardımcılarını çağırır. Sonra tüm 10’ları. Yani İstanbul’un bütün ilçe emniyet müdürleri teyakkuzdadır ve 2’nci kanaldan verilecek talimatlar beklenir.

BU BİR EMİRDİR TRAFİĞİ FELÇ EDİN

O gece sadece Trafik Şube Müdürlüğü İstanbul trafiğini rahatlatmak, tıkalı yolları açmak için değil trafiği felç etmek için görev başındaydı. Sadece Trafik Şube Müdürlüğü de değil, bütün İstanbul Emniyeti’nin öncelikli görevi trafiği kilitlemekti. Hatta yolda akış halinde olan sivil araçları durdurup vatandaşlardan araçlarını istediler. Yollardan araçlar toplandı. Polisler ‘ivedi bir şekilde’ araçları ‘ağır vasıtaların’ güzergahlarının önüne park ettiler. ‘Ağır vasıta’! Telsiz kayıtlarında ‘temkinli’ olmak adına, gecenin 00.03’üne kadar ‘tanklar’, ‘ağır vasıta’ olarak kodlandı.

Çöp arabaları, beton mikserleri, hafriyat araçları. Polisler, yollardan topladıkları araçlarla tankların önünü kesmeye çalıştılar.

O anlar kayıtlara şöyle geçti:

YAZININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ...

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN