YGS'ye çipli yeni kimlikle girmek zorunlu mu? ÖSYM'den YGS için 'geçici kimlik kartı' açıklaması

YGS'ye çipli yeni kimlikle girmek zorunlu mu? ÖSYM'den YGS için 'geçici kimlik kartı' açıklaması

YGS'ye hazırlanan öğrencilerin kimlik kartı sorununa ÖSYM'den çözüm geldi. YGS'ye hangi kimlik kartı ile girilecek? YGS'ye yeni kimlik kartı ile girmek zorunlu mu? Yeni kimlik kartı teslim edilmeyen öğrenciler YGS'de ne yapacak? Yaklaşan sınan öncesinde bu soruların cevabını merak eden öğrenciler için ÖSYM 'geçici kimlik kartı' açıklaması geldi. Ayrıntılar haberimizde.

YGS'ye hazırlanan öğrenciler eğer yeni kimlik kartları teslim edilmemişse, geçici kimlik kartı ile sınava girebilecekler. ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların "geçici kimlik kartı" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.

YGS İÇİN GEÇİCİ KİMLİK KARTI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi.

17-02/22/lys-sinav-sonuclari-son-dakika2.jpg

YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) AK Parti ve CHP Grubu’nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösteren kağıtları göstererek toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek. Öğrenci ve görevliler sınav günü İstanbul’da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Toplu taşıma araçlarının akaryakıt ve enerji bedelleri İBB tarafından karşılanacak.

17-02/22/5764df9dae784914fc3c1190.jpg

SINAVA YENİ ÇİPLİ KARTI İLE GİRMEK ZORUNLU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı yeni çipli kimlik kartı ile sınava girmek zorunlu spekülasyonunu engellemek için bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, eski kimlik kartı ve başvurusu yapılan ancak sınav dönemine kadar henüz gelmeyen yeni çipli kimlik kartı geçici belgesi ile sınava giriş yapılabileceğini açıkladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu resmi açıklamanın detayları;

"Yeni kimlik kartlarına başvurular, ülke genelinde, 02.01.2017 itibariyle başlamış olup; bugüne kadar 2 milyon başvuru alınmış, bu başvurular doğrultusunda 750 bin kimlik kartı basılmıştır.

Ancak son dönemde, Alo 199 hattından randevu alınmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme sürelerine neden olmaktadır.

Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde varolan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenmektedir.

YGS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Bakanlığımız tarafından kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup; yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatleri haftaiçi saat 19.00’a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlarımıza yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sistemimiz de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YGS 2017 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ilk durağı olan YGs bu yıl 12 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler bu sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testine tabi tutulacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS, 12 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacak ve sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

YGS'ye hazırlanan öğrencilerin kimlik kartı sorununa ÖSYM'den çözüm geldi. YGS'ye hangi kimlik kartı ile girilecek? YGS'ye yeni kimlik kartı ile girmek zorunlu mu? Yeni kimlik kartı teslim edilmeyen öğrenciler YGS'de ne yapacak? Yaklaşan sınan öncesinde bu soruların cevabını merak eden öğrenciler için ÖSYM 'geçici kimlik kartı' açıklaması geldi. Ayrıntılar haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN