Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, nerelidir?

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, nerelidir?

AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanlığı adaylığı için Zeynel Abidin Beyazgül'ün ismi uzun süredir kulislerde konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı listede Zeynel Abidin Beyazgül'de yer aldı. Peki Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, nerelidir? İşte Zeynel Abidin Beyazgül hakkında merak edilenler.

Yerel seçimlere 4 aylık bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki törende AK Parti'nin Şanlıurfa adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül'ü açıkladı. 2015 yılından 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürüten Zeynel Abidin Beyazgül, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için görevinden istifa etmişti. Biz de Zeynel Abidin Beyazgül hakkında merak edilenleri derledik.

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL KİMDİR?

1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1985-1996 yılları arasında Avukat olarak görev yaptıktan sonra, 09.09.1996 tarihinde İncesu Noteri olarak mesleğe başlayan Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra sırasıyla Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'nci Noterliği görevlerini yürütmüş olup, 01.04.2013 tarihinde atandığı Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevini halen sürdürmektedir.

Zeynel Abidin Beyazgül, aynı zamanda 2011-2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanı, 2012-2014 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak idari görevlerde bulundu. AK Parti Genel Merkezi, 4 Ocak 2015 tarihinde yapılan Şanlıurfa Kongresi ile Yusuf Eğilmez’in yerine AK Parti Şanlıurfa il başkanı olmuş, 26 Ocak 2018 tarihinde yapılan kongrede güven tazelemiş, 24 Haziran 2018 Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilmek için istifa etmişti.

İTTİFAK BEKLENİYOR

Bu arada MHP ile yerel yönetimler için yeniden masaya yatırılan ittifak görüşmeleri tam neticelenmediği için AK Parti, ittifak gereği MHP'nin adaylarını destekleme  olasılığı olduğundan başta Adana olmak üzere, Mersin, Manisa, Erzurum ve Balıkesir illerinde karar vermek için ittifak görüşmelerinin sonucunu bekliyor.

Eğer ittifak müzakereleri olumlu sonuçlanırsa söz konusu bu illerde AK parti aday çıkartmayacak ve MHP'nin adaylarını destekleyecek...

İŞTE AK PARTİ ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkldığı diğer iller ve AK Parti adayları ise şöyle: 

Adıyaman: Süleyman Kılıç
Amasya: Cafer Özdemir
Antalya: Menderes Türel
Ardahan: Yunus Baydar
Artvin: Mehmet Kocatepe
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin
Bayburt: Fatih Yumak
Bitlis: Nasrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş
Denizli: Osman Zolan
Diyarbakır: Cumali Atilla
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğlulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Gaziantep: Fatma Şahin
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Gümüşhane: Ercan Çimen
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir 
Sinop: Ali Çöpcü
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül 
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN