Flaş haber! Rusya'da 40 işadamı gözaltına alındı

Flaş haber! Rusya'da 40 işadamı gözaltına alındı

Uçak krizinde psikolojik harp taktikleri uygulamaya başlayan Rusya, Krasnoder şehrine fuar için giden 60 kişilik Türk gruptaki işadamlarını gözaltına aldı. Bu gelişmenin ardından Türkiye'ye yapılan tüm uçak seferleri iptal edildi. Moskova havalaanlarında ise Türk işadamlarına her türlü zorluk çıkarılıyor.

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından önce beyaz et ithalatını durduran Moskova yönetimi adeta psikolojik harp başlattı. Rusya'nın Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile giden 60 kişilik Türk gruptan işadamları gözaltına alındı. Moskova havaalanlarında Türk işadamlarına her türlü zorluğu çıkarın Moskova yönetimi Türkiye'ye yapılan tüm uçak seferlerini de iptal etti.  

Türk işadamlarına gözaltı

Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup iş adamı gözaltına alındı.

15-11/26/5656ee6e67b0a920f0793c1c.jpg

CNN Türk'ün haberine göre Krasnodar kentindeki Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar. Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği'ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

Kafiledeki Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, "Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında "Uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN