Sinan Oğan: Kurultay kararımızı Yargıtay'ın onayladığını söyleyebiliriz

Sinan Oğan: Kurultay kararımızı Yargıtay'ın onayladığını söyleyebiliriz

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "Eğer aldığımız duyumlar doğruysa, basına yansıyanlar doğruysa 15 Mayıs kurultay kararımızı Yargıtayın da onayladığını buradan söylememiz mümkün. İnşallah Yargıtay bir karar vermese dahi 15 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız" dedi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, 15 Mayıs için Yargıtay'ın kurultay kararı aldığı iddiaları için "Eğer aldığımız duyumlar doğruysa, basına yansıyanlar doğruysa 15 Mayıs kurultay kararımızı Yargıtayın da onayladığını buradan söylememizi mümkün. İnşallah Yargıtay bir karar vermese dahi 15 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız" açıklaması yaptı.

Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda partililerle bir araya gelen Oğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin 14 yıl boyunca AK Parti iktidarıyla zaman harcadığını" ifade eden Oğan, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

KURULTAYI 15 MAYIS'TA YAPACAĞIZ

MHP'nin önünde bir kurultay süreci olduğunu hatırlatan Oğan, "Eğer aldığımız duyumlar doğruysa, basına yansıyanlar doğruysa 15 Mayıs kurultay kararımızı Yargıtayın da onayladığını buradan söylememiz mümkün. İnşallah Yargıtay bir karar vermese dahi 15 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız. Ülkücü, milliyetçi hareketi 19 senedir bugünkü mevcut yönetim idare etmektedir. Günahıyla, sevabıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla bugüne kadar getirdiler. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz ve diyoruz ki artık bayrağı, sancağı devretmenin vakti gelmiştir. Bunu bir tek biz söylemiyoruz, bunu taban söylüyor, bunu il ve ilçe başkanları söylüyor. Her şeyden önemlisi bunu 548 delege söylüyor." ifadesini kullandı.

Tüzüklerine göre, bin 211 delegenin 5'te biri kurultay istiyoruz diye yazılı müracaat ettiği takdirde derhal kurultayın toplanması gerektiğine işaret eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BIRAKMANIZ İÇİN NE OLMASI LAZIM

"AKP bile yüzde 49,5 oy almış genel başkanını değiştirmek için 22 Mayıs'ta kurultay yapıyor. 19 senedir MHP'yi tek başına iktidar yapamadınız, girilen yaklaşık 10'dan fazla seçimi kaybettiniz. Ancak en son getirdiğiniz nokta, Meclis'te MHP'yi, PKK'nın siyasal uzantılarının dahi gerisinde bırakmak oldu. Sizin bırakmanız için ne olması lazım? Bizim için bundan daha korkunç, bundan daha utanç verici ne olabilir. Meclis'te PKK'lıların önünden başınızı eğip gidip en dipte oturuyorsunuz ve hala o koltuklarda oturmaya devam ediyorsunuz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türk milliyetçilerini Meclis'in dördüncü partisi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Türk milliyetçilerinin gücü bu değil. Bu sizin yanlış yönetiminizin sonucudur. Bu sizin alın teri dökmemenizin sonucudur."

BİZ NEDEN 81 İLDE MİTİNG YAPMIYORUZ

Oğan, AK Parti'nin seçim dönemlerinde 81 ilde miting yaptığını anımsatarak, "Biz neden yapmıyoruz, bizim gücümüz mü yetmiyor?" diye sordu.

Sorunun parti tabanında olmadığını vurgulayan Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorun, siyasetin, dört duvar arasında Balgat'ta yapılacağına inananlarda. Siyaset dört duvar arasında yapılmaz, siyaset meydanlarda yapılır. Eğer siz halkın içinde yoksanız, Balgat duvarları arasına sıkışıp kalmışsanız elbette ki iktidar olamazsınız. Siz eğer bunu yapamıyorsanız zannetmeyiniz ki sizden başka bunu yapacak kimse yok. MHP'nin içerisinde bir değil binler var, binler. Bu kardeşiniz de o binlerden sadece bir tanesidir. Ülkücü milliyetçiliğin önünü siz açtığınız takdirde göreceksiniz ki bu hareket şaha kalkmaya hazır, yeter ki bu hareketin önünü açın." diye konuştu.

GENEL BAŞKAN BALGAT'TA OTURMAYACAK

"Mevcut hantal yapısıyla MHP'yi iktidara taşımanın mümkün olmadığını" savunan Oğan, şunları kaydetti:

"Her dönem aynı isimleri aday yapmakla MHP'yi iktidar yapmak mümkün değilidir. O sebeple MHP'deki bütün görevler üç dönemle sınırlandırılacaktır. Ön seçim mutlaka getirilecektir. Delegelerle değil üye sayıları artırılarak üyeler huzurunda ön seçim yapılacak. Sandık Kastamonu halkının önüne konulanacak ve Kastamonu'yu kimin temsil edeceğine onlar karar verecek. Genel başkan yardımcılığı teknik bir görev haline getirilecek genel başkan yardımcısı olan milletvekili olamayacaktır. Kırmızı hat vasıtasıyla il başkanları, belediye başkanları anında genel başkana ulaşabilecektir. Genel başkan Balgat'ta oturmayacak il il,ilçe ilçe, belde belde sizin yanınızda olacaktır."

KASTAMONU/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN