Haftada 60 dakika koş, ömrüne ömür kat

Haftada 60 dakika koş, ömrüne ömür kat

ABD’deki Iowa Eyalet Üniversitesi’nin sağlık konularında istatistikler hazırlayan The Cooper Enstitüsü’nden 55 bin kişiye ait datayı inceledi. Egzersiz ve ömür süresi konusunda koşanlarla ilgili ilginç veriye ulaştı.

Bilim insanları haftada 60 dakika koşan kişinin ömrünün uzadığı belirlendi. Hem de 7 saat. Bu sonuçtan yola çıkan bilim insanları düzenli koşunun ömrü üç yıl uzatabileceğini kaydetti. 15 yıl süren incelemede bu 55 bin kişinin 3 bini yaşamını yitirdi, bunlardan sadece bini kalp hastalıklarından yaşama veda etti. Bilim insanları yürümek ve bisiklete binmek gibi egzersizlerin de yararlı olduğunu, erken ölümleri yüzde 12 engellediği kaydedildi.

Araştırmayı yapan ekipten Dr Duck-chul Lee, koşunun ömrü neden uzattığının nedeninin hala belirlenemediğini belirterek bu konuda tahminleri olduğunu söyledi. Lee “Koşu, yüksek kan basıncı ve vücut yağlanması gibi erken ölümün  risk faktörleriyle savaşıyor” dedi. Lee, haftada dört saat koşulmasını tavsiye etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN