Hakkari'de terör operasyonu | Hakkari Haberleri

Hakkari'de terör operasyonu | Hakkari Haberleri

Hakkari'de Jandarma'nın düzenlediği eş zamanlı operasyonla terör örgütleri PKK/KCK'ya yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik dün Yüksekova ilçesine bağlı Güllüce köyünün Bulgurlu mezrasında bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda mezrada yaşayan B.D, H.D. ve M.Y'nin terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, örgüte finansal kaynak sağladıklarına dair bilgilere ulaşılması üzerine adreslerinde arama yapıldı.

Aramada, 2 ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait 2 şarjör, 10 av tüfeği mühimmatı, bir AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait şarjör ile 22 fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 zanlı sevk edildikleri Yüksekova Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

HAKKARİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN