Ahmet Okur kimdir? O ses Türkiye Ahmet Okur Vurgun dinleme linki

Ahmet Okur kimdir? O ses Türkiye Ahmet Okur Vurgun dinleme linki

Ahmet Okur kimdir? sorusu dün akşam ekranlara gelen O ses Türkiye yarışmasından sonra goglede trend oldu. Ahmet Okur Vurgun dinleme linki ve O Ses Türkiye yarışmacısı Ahmet Okur'un hayatına dair her şetyi haberimizde bulabilirsiniz.

'Ahmet Okur kimdir?' sorusunun yanıtı ve O ses Türkiye Ahmet Okur Vurgun dinleme linki haberimide. Muazzez abacı ile özdeşleşen Vurgun şarkısını seslendien Ahmet Okur'a jüri üyesi Murat Boz ve yine jüri üyesi Seda Sayan eşlik etti. Ahmet Okur Vurgun izlemek için pek çok kişi googlede arama yapıyor. 21 Ekim O Ses Türkiye Vurgun dinlemek isteyenler ve Ahmet Okur kim diye merak edenler için merak edilen herşey haberimizde...

AHMET OKUR KİMDİR?

21 Ekim pazar akşamı yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasında Murat Boz ve Seda Sayan'ın eşlik ettiği yarışmacı ahmet Okur kimdir? Ahmet Okur Vurgun dinleyen izleyiciler için Ahmet Okur hayatına dair araştırılan tüm detaylar yazımızda. ahmet Okur 22 yaşındadir.  Okur, yarışmaya İzmir'den katılıyor. Halen Ege Üniversitesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü'nde' okuyor. O Ses Türkiye'de Selçuk Tekay'ın Muazzez Abacı ile özdeşleşen Vurgun şarkısını söyledi. 

18-10/22/o-ses-turkiye-ahmet-okur-vurgun.jpg

 



Vurgun Sözleri

Gözlerim uykuyla barıştı sanma
Sen gittin gideli dargın sayılır
Ben de bir zamanlar sevildim amma
Seninki düpedüz vurgun sayılır

Yalan mı söyledin göz göre göre
Ne zaman dolacak verdiğin süre
Gönülden gördüğüm takvime göre
Aldığım her nefes birgün sayılır

Armağan ettiğin kutsal mendile
Akarken içimi dağlayan çile
Manavgat denilen çağlayan bile
Benim gözyaşımdan durgun sayılır

Ne kadar zulmetsen ah etmem sana
Her iki cihanda gül kana kana
Seninle cehennem ödüldür bana
Sensiz cennet bile sürgün sayılır

18-10/22/zafer-tekay-kimdir.jpg

VURGUN ŞARKISININ SÖZ LERİNİ YAZAN ZAFER TEKAY KİMDİR? 

Çok sayıda Güfte ve Bestesi bulunan keman virtüözüdür.

Müzeyyen Senar, Emel Sayın, Adnan Şenses, Bülent Ersoy, Ebru Gündeş, Muazzez Abacı, Ahmet Özhan, Sibel Can gibi isimlerle çalışmıştır.

Ak Parti’nin seçim çalışmalarında ve açılışlarda kullandığı “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor” (Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda) isimli şarkı için kendisine telif ödemesi gerektiğini 20 Ocak 2014 tarihinde açıkladı. 11 yıldır beklediğini ancak kendisinde ne izin alındığını ne de telifinin ödendiğini ifade etti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Elif Maner Tekay ile evlenmiştir. 20 yıllık Eşi Elif Maner Tekay, Kasım 2011 tarihinde eşine “Alkol alıp kumar oynuyor. Üzerine kayıtlı gayrimenkulleri satışa çıkardı” diyerek şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı.

18-10/22/muazzez-abaci-kimdir.jpg


MUAZZEZ ABACI KİMDİR? 

2 Kasım 1947, Ankara doğumlu, Türk Klasik Türk müziği şarkıcısıdır. Türünün en güçlü ve başarılı kadın sanatçılarından biri olarak kendisini kabul ettirmiştir. 1990 yılı Mart ayında yayınladığı Vurgun adlı albümüyle satış rekoru kırmış, yıl boyunca pek çok TV programında, konserde ve etkinlikte yer almış Muazzez Abacı Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de lâyık görülmüştür.

MUAZZEZ ABACI KARİYERİ

İlk olarak Ankara Radyosuna 1966'da girdi. 1973'te ilk plağı Bir Sen Kaldın İçimde Kervan Plak yapımcılığında ile çıkardı. Klasik ve çok sesli Türk Müziğinin popülerlik kazanmasını sağlayan isimlerden biri oldu ve çok sevildi. Radyo yılları sonrasında İstanbul'daki gazinoların aranılan assolistlerinden biri olmakta gecikmedi ancak istikrarsız özel hayatı nedeniyle sahne ve plak çalışmaları kesintilere uğradı. Sırasıyla Kervan, As, Yavuz Plak şirketleri hesabına pek çok 45'lik ve LP doldurdu. Başlıca albümleri Dönüş (1978), Yasemen (1981), Sevdiklerinizle (1983), Şakayık (1986), Felek (1989), Vurgun (1990), Sensiz Olmadı (1991) ve Efendim (1992) olan sanatçı özellikle "Şakayık" ve "Vurgun" adlı kendisiyle özdeşleşmiş iki eseriyle hemen hatırlanır.

1990 yılında Cemal Safi'nin sözlerini yazdığı "Vurgun" adlı şarkı ve albümle kariyerinin zirvesine çıkan sanatçı, 2000'li yılların başlarında, Türk Sanat Müziği'ndeki genel durgunluğun ve gerilemenin de etkisiyle, kendini müzik gündeminden belirgin şekilde geri çekmiştir.

MUAZZEZ ABACI  ÖZEL YAŞAMI
 
Babası Oktay Altıoklar'dır. İlkokula yatılı olarak başladığı Ankara Koleji'nde liseye kadar okudu. 1969 yılında dünyaya getirdiği doktor olan kızı Saba'nın babası ilk eşi polis memuru Abdurrahman Abacı'dır. Daha sonra avukat Atilla Kurtbaş ile iki yıl süren (1973-1975) bir evlilik yapmış ve ardından Hasan Heybetli ile aşk yaşayarak birkaç kez evlenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN