Bold Pilot'un hayatını anlatan Boldi filmi tanıtımı | İşte Boldi filmi ve jokey Halis Karataş...

Bold Pilot'un hayatını anlatan Boldi filmi tanıtımı | İşte Boldi  filmi ve jokey Halis Karataş...

Boldi filmi tanıtımı sosyal medyada yayınlandı. Bold Pilot'un hayatını anlatan film merakla bekleniyor. Boldi filmi jokey Halis Karataş ve atı Bold Pilot'un hayatını ekranlara getiriyor. Halis Karataş’a oyuncu Ekin Koç hayat veriyor. Efsane yarış atı Bold Pilot 7 Aralık’ta sinemalarda olacak.

Efsane yarış atı Bold Pilot'un hayatını anlatan Boldi filmi için geri sayım başladı. 7 Aralık’ta sinemalarda gösterime girecek olan Boldi filmi tanıtımı yayınlandı. Tanıtımdan sonra vatandaşlar  Boldi Pilot, Boldi filmi ve Halis Karataş aramaları yapıyor. Boldi filmi Halis Karataş'ın büyük aşkı Begüm ve Bold Pilot ile kırdığı rekoru anlatacak. Merakla beklenen filmde başarılı jokey Halis Karataş’a oyuncu Ekin Koç hayat verecek.

Özdemir Atman'a ait 1996 Gazi Koşusu şampiyonu Bold Pilot'ın hayatı "Boldi" isimli filmle beyazperdede. Filmde Bold Pilot'ın büyük başarısı ve o dönemin genç jokeyi Halis Karataş ile sonradan eşi olacak Begüm Atman'ın unutulmaz aşkları beyazperdeye taşınıyor.

Türk yarışçılığının efsane safkanı Bold Pilot'ın hayatı beyazperdeye aktarıldı. "Boldi" adlı filmde, ünlü jokey Halis Karataş’ı oyuncu Ekin Koç canlandıracak. Hikaye Halis Karataş'ın Bold Pilot ile kırdığı rekor ve aşkı Begüm Atman üzerinden ilerleyecek.

18-10/13/boldi-filmi-jokey-halis-karatas.jpg

BOLDİ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Bold Pilot'ın sahibi ve Türkiye Jokey Kulübü eski başkanlarından Özdemir Atman’ı ise usta oyuncu Fikret Kuşkan canlandırıyor. Türkiye'nin en eski at sahipleri arasında yer alan Atman, jokey Halis Karataş'ın aşkı Begüm Atman'ın da babası. Bold Pilot, Gazi Koşusu zaferinin yanı sıra kazandığı sayısız kupa ile Atman Ekürisi'nin de sembollerinden.

Boldi filminde Farah Zeynep Abdullah ve Ekin Koç başrollerde. Bazı bölümleri Veliefendi Hipodromu'ndaki pistlerde çekilen filmde ünlü jokey Halis Karataş’ı Ekin Koç, eşi Begüm Atman’ı ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor.

BOLDİ 7 ARALIK'TA SİNEMALARDA

Ay Yapım ve Med Yapım’ın ortaklığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda, senaryosuna da Serkan Yörük ile birlikte imza atan Ahmet Katıksız oturuyor. Film, 7 Aralık’ta sinemalarda vizyona girecek. Atman Ailesi ve jokey Karataş da çekimler sırasında hikayeye büyük destek verdiler.

Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot’un jokeyi Halis Karataş ile birlikte kırdığı 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2.26.22’lik rekorun hala yanına yaklaşan bir at çıkmadı. Bold Pilot, Türk yarış tarihinin gelmiş geçmiş en büyük safkanları arasında kabul ediliyor. Hatta onun için 2013'de Veliefendi'de bir de jübile töreni yapılmıştı.

22 YAŞINDA VEDA ETTİ

Efsane at Bold Pilot, 2015 yılında 22 yaşında hayatını kaybetmişti. Safkanın ölümü sonrası yarışseverler büyük üzüntü yaşadı. Bold Pilot'ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası ‘Merkez Bankası’nı verseler satmam’ diyerek atına değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

18-10/13/bold-pilotun-hayati-film-oldu.jpg

10 MADDEDE EFSANE AT BOLD PİLOT

1. Safkan bir İngilizdi
 
Persian Bold ve Rosa Palumbo ikilisinin yavrusu Bold Pilot 21 Nisan 1993 günü safkan bir İngiliz tayı olarak dünyaya gelmiştir.

2. İlk koşusunu kazandı
 
Efsane, yarış hayatına 28 Mayıs 1995 pazar günü başlamış, starttan hayli geç çıkmasına rağmen son 200'deki muhteşem ataklarıyla Asuvan koşusunu kazanmıştır.

3. Rekortmendi
 
1996 yılında Gazi Koşusu'nu kazanan şampiyonun 2.26.22'lik rekor derecesine hâlâ ulaşan olamamıştır.

4. Pinokyo gibiydi
 
Yine 1996 yılında dünya çapındaki rakiplerine karşı Enternasyonal Boğaziçi Koşusu'nu burun farkıyla kazanmıştır.

5. 112212111111111116111131314214
 
Bold Pilot'ın kariyeri boyunca yaptığı tabelalar 112212111111111116111131314214 şeklindedir. Katıldığı 30 yarışta 21 defa birinci 4 defa ikinci 2 defa üçüncü 2 defa dördüncü ve 1 defa altıncı olmuştur.

6. Huysuz ve haşarıydı 

Bold Pilot özellikle kariyerinin ilk dönemlerinde starta girmekte aşırı zorlanmış ancak bu huysuzluğunu zaman içinde yenmeyi başarmıştır.

7. En dış kulvardan Bold Pilot geliyor 

Dillere pelesenk olan bu cümle Bold Pilot'ın koşu stilini tam olarak anlatır. Yarışın başlarında temposunu gruba göre ayarlayan şampiyon, son düzlükte en dış kulvardan gelip rakiplerini nakavt etmesiyle meşhurdur.

8. Kendisi hep ot yedi ama sahibini ihya etti 

Bold Pilot kazandığı koşularla Mareşal Fevzi Çakmak'ın yaverinin oğlu olan sahibi Özdemir Atman'ın servetine servet katmasını sağlamıştır.  Bugünkü hesaplamalarla sahibine yaklaşık 3.6 milyon lira kazandırdı.

9. Hayırlı evlatlar yetiştirdi 

2003 yılında aygırlık kariyerine başladı. Bugüne kadar toplam 32 yavrusunda 11'i yarış kazanma başarısı gösterdi.

10. Ve jübile... 

1998 yılında sakatlığının da etkisiyle pistlere veda etti. Son yarışı olan Başbakanlık Koşusu'nda dördüncü oldu. 2014 yılında daha önce hiç görülmemiş bir şekilde Gazi Festivali etkinlikleri içerisinde Veliefendi Hipodromu'nda tekrar hayranlarıyla buluşturulup özel bir jübile yaptırıldı. Sevenleri onu dakikalarca ayakta alkışladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN