Demet Evgar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? İşte hayat hikâyesi…

Demet Evgar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? İşte hayat hikâyesi…

Son olarak Alev Alev dizisinde Cemre karakteriyle sevenleriyle buluşan Demet Evgar, henüz 17 yaşındayken sahnelerin tozunu yutmaya başladı. Oynadığı tiyatro oyunlarının ardından eğitimini de bu alanda gören Demet Evgar, geniş kitlelerce seviliyor.

‘Cimri’ oyunundaki performansıyla ‘Yılın Kadın Oyuncusu’ ödülüne layık görülen Demet Evgar, ardından birçok dizi ve filmde oynadı. ‘Emret Komutanım’ dizisiyle birlikte neredeyse tüm Türkiye tarafından tanınan Demet Evgar, 1 Kadın 1 Erkek dizisindeki ‘Zeynep Yıldırım’ karakteriyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

ALEV ALEV'İN CEMRE'Sİ KİMDİR?

Alev Alev dizisinde Cemre karakterine Demet Evgar hayat veriyor. Cemre, severek ve isteyerek evlendiği kocasından şiddet gören bir kadındır ve kızıyla birlikte bu hayatından kurtulmak için mücadele ediyor.

DEMET EVGAR KİMDİR?

19 Mayıs 1980’de Manisa’da doğan Arnavut kökenli Demet Evgar, 17 yaşındayken amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda oyunculuğa başladı. Sahneye ilk defa Ray Cooney'nin ‘Kaç Baba Kaç’ oyunuyla çıkan Demet Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Konservatuvar eğitimi esnasında arkadaşlarıyla ‘Tiyatro Kılçık’ isminde bir topluluk kuran Demet Evgar, bu toplulukta oyun yazarı ve oyuncu olarak çalışmalarını sürdürdü. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ ismindeki oyunda ve ‘Takanlar ve Takılanlar’, ‘Tiyatro Kılçık’ta ve “Ayşegül Hindistan’da’ oyunlarına oynayan Demet Evgar, 2009’da Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde oynana ‘Cimri’ oyununda Elise karakterine hayat verdi. 

‘CİMRİ’ İLE ‘YILIN KADIN OYUNCUSU’ SEÇİLDİ

Oynadığı bu rolle 2010’da gerçekleştirilen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde ‘Yılın Kadın Oyuncusu’ ödülüne layık görülen Demet Evgar, ‘Bütün Çocuklarım’, ‘Aslı ile Kerem’ ve ‘Emret Komutanım’ ismindeki televizyon dizilerinin yanında ‘Beyza’nın Kadınları’ ve ‘Banyo’ adındaki sinema filmlerinde rol aldı. 

2007 yılında, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gösterilen ‘Rock Müzikalleri’nde' rol alan Demet Evgar, 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde ‘Havar’ karakterine hayat verdi. 2010’da da Ozan Güven ve Cem Yılmaz’la beraber ‘Yahşi Batı’ filminde başrol oynayan Demet Evgar, ‘Vay Arkadaş’ filminde Ali Atay, Mete Horozoğlu ve Fırat Tanış’la beraber rol aldı.

1 KADIN 1 ERKEK DİZİSİNDE PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

İlk başta Türkmax'te yayınlanan, arkasından Star TV'ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın ismindeki televizyon dizisinde ‘Zeynep Yıldırım’ karakterine hayat veren Demet Evgar, kısa bir aranın ardından Fox TV’ye geçen 1 erkek 1 kadın adlı televizyon dizisi isim değişikliğine giderek 1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk ve arkasından 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk dizisinde oynadı.

Demet Evgar, Özgü Namal'ın jüriliğini yaptığı ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ programına Namal'ın yerinde yer aldı.

DEMET EVGAR’IN OYNADIĞI FİLMLER

Aslı ile Kerem (2002) Yeliz
Yedi Numara (2000) Yeliz
Çınaraltı (2003) Nilüfer
Yuvam Yıkılmasın (2003) Hülya
Emret Komutanım (2005) Üsteğmen Çiğdem
Bütün Çocuklarım (2004) Eyşan
Beyza'nın Kadınları (2005) Beyza Türker
Banyo (2005)
Bir Kadın Bir Erkek (2009) Zeynep
Erkekler Ağlamaz (2006)
2010 Yahşi Batı Suzan Van Dycke
Güneşi Gördüm (2009) Havar
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Yasemin
2010 Vay Arkadaş Nil
2015 Kötü Kedi Şerafettin Misket ve Tacettin (ses)
2015 Yok Artık! Ceyda
2018 Avlu

demet-evgar-kimdirr.jpg

DEMET EVGAR’IN TİYATRO OYUNLARI

Anna Kareninna
39 Basamak
Ayşegül Hindistan'da
Geca Mevsimi
Kadınlar da Savaşı Yitirdi
Aşk Çemberi
Takanlar ve Takılanlar

DEMET EVGAR’IN ALDIĞI ÖDÜLLER

10. Afife Tiyatro Ödülleri (2005) - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Gece Mevsimi
Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi
Lions Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi

demet-evgar-kimdirrrr-1.jpg

ALEV ALEV DİZİSİ KONUSU

Aile içi şiddet, Kadın, güzellik, adalet gibi her an gündeme gelen ve hayatın içinde yer alan temaları kendine özgü diliyle işleyen Alev Alev dizisi, bir yangının ardından hayatları tahmin etmedikleri yönlere savrulan üç kadının hikâyesini konu ediniyor.

Severek evlendiği kocasının fiziksel ve psikolojik şiddet gören Cemre, küçük kızıyla beraber bu hayattan kurtulmak için uğraşır.

Rüya, varlıklar içerisinde hayatın acı gerçekleriyle hiç karşı karşıya kalmamış ve kendi güvenlikli dünyasında yaşayan bir kızdır. Çiçek’in de tek isteği evlenip mutlu bir yuva kurmaktır ve bunun için çok uğraşır. Fakat bu üç kadının hayatı yaşanan bir yangın ile sonsuza dek değişiyor. Rüya, Cemre ve Çiçek hayatlarının sıfır noktasına gelerek, kendilerini oldukça güçlü bir mücadelenin içerisinde bulur.

demet-evgar-kimdirrr.jpg

ÖNCE ARI SOKMUŞTU, SONRA MERDİVENLERDE DÜŞMÜŞTÜ

Demet Evgar'ın 2020 yılı haziran ayında deyim yerindeyse başına gelmeyen kalmadı. Demet Evgar'ın, aynı gün iki defa arı soktu ve merdivenlerden düştü.  

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ailesiyle karantinada olan Evgar, Instagram hesabından yayınladığı video ile aynı günde kendisini iki kez arı soktuğunu ve merdivenlerden düştüğü açıkladı.

Başına gelen talihsiz olaylarla dalga geçerek anlatan Demet Evgar, yüzünün şişkinliğinin sebebinin botoks olmadığını, dolgu yaptırdığını söyledi. Kendine bu hâlinin normal geldiğini söyleyerek ironi yapan Demet Evgar, bunun çok doğal olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini, sevdiğini hoşuna gittiğini söyledi.

demet-evgar.jpg

Paylaştığı videoya not da düşen Demet Evgar, önce dudağını arı soktuğunu, 15 dakika sonra merdivenlerden yuvarlandığını, sonra kendisini sokan arının terliğinin içinin üstüne saklandığından ikinci kez sokulduğunu bu defa ayağının üstünden sokulduğunu ifade ederek, 'Nazar' konseptli bir gündü. Şimdi iyiyim' açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN