Geç anne olanların kızları çocuk yapmıyor

Geç anne olanların kızları çocuk yapmıyor

Yeni yapılan bir çalışma, dünyaya çocuk getirildiğinde kaç yaşında olduğunuza dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden bilim insanları, ABD’de geç anne olan 43 bin kadını inceledi. Annesi 30 yaşın üzerindeyken doğan kadınların yüzde 20’sinin hiç anne olmadığı belirlendi. Bu oran, genç annelerden doğanlarda sadece yüzde 13 iken annesi 20 ile 24 yaşları arasında doğanlar için yüzde 15. Araştırmanın başındaki isim Dr. Olga Basso, konunun kesin nedeniyle ilgili bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. 2006’da yapılan bir araştırma anne olmayı erteleyen kadınların kızlarının doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya koymuştu.

Amerikan Üreme Tıbbı Derneği’nin konferansında sunulan çalışma geç doğumların genetik geçmişi olduğuna işaret ediyor. O sırada bu sonuçlar tıp dünyasında ‘büyüleyici’ olarak nitelendirilmişti ancak konunun kesin nedeni bilim adamları tarafından henüz tam olarak anlaşılamadı. Dr. Basso araştırmanın sonuçlarıyla ilgili “Yaşlı bir anne tarafından doğurulmuş olan kız çocuklarının farklı davranmaları da mümkün” yorumunu yaptı. İngiltere’deki Ulusal Çevre Sağlığı Enstitüsü’nden Allen Wilcox, çocuksuzluğun politik ve sosyal bir endişe olduğunu belirterek “Ayrıca bu artışın ne kadarlık bir kısmının önceki neslin yaşlı annelerinden bilmek yararlı olacaktır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN