Konuşan maymunlardan tarihi rekor bekleniyor

Konuşan maymunlardan tarihi rekor bekleniyor

Hollywood sinema endüstrisi yüksek bütçeli yapımları yaz aylarında izleyiciyle buluşturuyor. Aksiyon ve bilimkurgu türündeki bu filmler, zengin görsel efektleriyle dikkat çekiyor. İki aylık süreçte vizyona girecek ve izlenme rekorları kırması beklenen beş filmde; konuşan ve intikam isteyen maymunlar, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan gerçek bir olay, dev uzaylıların çarpışması ve yenilenen bir süper kahraman konu ediliyor.

ERKUT TEZERDİ

Her bir filmin bütçesi 200 milyon doları aşıyor. Görsel efektleri gerçekliğin sınırlarını ortadan kaldırıyor. Hazırlık ve çekim süreleri ise yılları bulurken oyuncu kadrolarında Oscar ödüllü isimlerle dünyaca ünlü pop şarkıcıları yer alıyor. Hollywood’un en büyük film şirketleri ağır toplarını yaz aylarına saklıyor. Popcorn sineması ürünler arasında arasında neler yok ki? Bir ilaç nedeniyle evrimleşip insanoğlunun sonunu getirmekte kararlı olan maymunların anlatıldığı ‘Maymunlar Cehennemi: Savaş’, dev robotların çapışması ‘Transformers 5: Son Şövalye’, yenilen kostümü ve kurgusuyla liseli ‘Örümcek-Adam: Eve Dönüş’, eleştirmenler tarafından daha şimdiden birçok dalda Oscar kazanacağına inanılan dâhi yönetmen Christopher Nolan imzalı, II. Dünya Savaşı konulu ‘Dunkirk’, uzak bir gelecekte uzaylıların evreni kontrol ettiği ‘Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu’. Sanatsal açıdan ne gibi başarılar sundukları henüz belli olmayan bu beş filmin yaza damga vurması beklenirken, kim bilir belki de aralarından 2009 yapımı Avatar misali bir rekor kıran çıkabilir.

1- Maymunlar Cehennemi: Savaş / 14 Temmuz

Fransız yazar Pierre Boulle tarafından kaleme alınan Maymunlar Gezegeni romanı ilk kez 1968’te beyazperdeye aktarıldı. Filmde maymunların ele geçirdiği ve insanları köleleştirdiği bir gezegene giden astronotların hikayesi anlatılıyordu. 2001’de yeniden ele alınan bu konu, bilimsel açıklamalarla günümüz dünyasına taşındı. ‘Maymunlar bir ilaç nedeniyle kazara evrimleşti’ diye anlatıldı. Serinin dördüncüsü ve finali olan ‘Maymunlar Cehennemi: Savaş’ta ise intikam isteyen maymunlar karşısında insanoğlunun akıbeti belli olacak.

17-06/19/19krr02maymunlar.jpg

2- Transformers 5: Son Şövalye / 23 Haziran

İnsanlar ile otomobile, dinozora, uçağa, uzay mekiğine dönüşebilen Transformerlar dünyanın yokoluşuna doğru amansız bir savaş veriyor. İnsanoğlunun geleceği yine tehdit altında. Şaşırdık mı? Elbette hayır. Dünyayı kurtarma görevi bu defa Cade Yeager, sarı otomobil Bumblebee ve bir Oxford profesörüne düşüyor. Optimus Prime da kendince sebepler nedeniyle kötülerin safında yer alıyor. Gişe rekorları kıran fantastik seri Transformers’ın beşinci devam filmi Son Şövalye’de havaya uçurulmadık muhtemelen yalnızca beyazperde kalacak çünkü yapımın bütçesi 260 milyon dolar!

17-06/19/untitled-1.jpg

3- Örümcek-Adam: Eve Dönüş / 7 Temmuz

Peter Parker’ın klasik doğuş hikâyesini bilmeyen yok. Lisede bir bilim gezisi esnasında radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılır, ardından süper yeteneklere kavuşur. Normal bir insandan 20 kat daha güçlü olur. Uzun zıplar, duvarlara yapışır, New York’un gökdelenlerinde sağa sola ağ atarak dolaşır. Tabii düşmanları da en az kendisi kadar güçlüdür. Marvel çizgi roman evreninin yeni kuşak filmleriyle paralel ilerleyen konuya bu defa Demir Adam Tony Stark dahil oluyor ve Peter’a akıl hocalığı yapıyor. Kamera arkası görüntüleriyle fragmanlardan anlaşıldığı kadarıyla yeni Örümcek Adam tüm zamanların en eğlenceli macerasını sunabilir.

17-06/19/19krr02orumcekadam.jpg

4- Dunkirk / 21 Temmuz

Memento, Interstellar, Batman serisi ve Inception gibi sinema tarihine geçen yapımların arkasındaki isim Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği film, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan gerçek bir olayı anlatıyor. Mayıs 1940’ta müttefik ordularının 400 bin askeri, Fransa’nın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman askerleri tarafından karadan tamamen kuşatılıyor. Nazi Almanyası müttefik askerlerini hava bombardımanlarıyla yok etmek istiyor. Bu nedenle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın kaderini değiştiren tahliye operasyonu başlatılıyor. Kariyeri boyunca kötü hiçbir işe imza atmayan Nolan bu filmiyle Oscar ödüllerine damga vurabilir.

17-06/19/19krr02dunkirk.jpg

5- Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu / 27 Temmuz

Fransız yönetmen Luc Besson 5. Element’ten seneler sonra beyazperdeye aynı atmosferi andıran fütüristik bir macerayla dönüyor. Konusu 28’inci yüzyılda geçen filmde savunma bakanlığına bağlı ajanlar Valerian ile Laureline, bir görev nedeniyle Alpha şehrine gönderiliyor. Fakat karanlık bir güç şehrin huzur dolu ortamını altüst ediyor. 197 milyon euroya mal olan yapımda, son yılların en popüler oyuncuları listesinde adı geçen Dane DeHaan ile Cara Delevingne gibi isimlerin yanısıra Ethan Hawke, Clive Owen ve Rihanna yer alıyor.

17-06/19/19krr02valerian.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN