‘Lost’ ile ‘Prison Break’in yönetmeni geliyor

‘Lost’ ile ‘Prison Break’in yönetmeni geliyor

‘Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin beşincisi 17 Kasım’da başlıyor. Dünyanın pek çok ülkesinden 107 filmin gösterileceği festivalin konukları arasında dünyada izlenme rekorları kıran ‘Lost’ ile ‘Prison Break’in yönetmeni Bobby Roth da var.

Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a 39 ülkeden toplam 107 filmin gösterileceği ‘5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ 17 Kasım’da sinemaseverlerle buluşacak. Festival Başkanı Ogün Şanlıer, festivale ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında önemli isimlerin katılımıyla ustalık sınıfları, atölye çalışmaları, panel ve söyleşilerin de yer aldığı bir programın hazırlandığını söyledi. Şanlıer “Bela Tarr, Aida Begic, Derviş Zaim, Bobby Roth, Mecid Mecidi gibi ünlü konuklarımız festival süresince etkinliklerle ve film gösterimleriyle sinemaseverlerle birlikte olacak. Bu sene festival programında yer alan ‘Uzun Yürüyüş’ bölümüyle, özellikle yakın coğrafyamızda yaşananları ve dünyanın çok farklı kesimlerinde yaşanan zorunlu göç ve mülteciler sorununu sinema aracılığıyla anlamayı, anlamlandırmayı, tartışmayı bir kez daha gündeme getirmeyi hedefledik” dedi.

Yönetmenliğini George Clooney’in yaptığı ‘Suburbicon’ ile açılışı gerçekleştirilecek olan festivalde Aida Begic’in Suriye’deki savaştan Şanlıurfa’ya kaçan üç çocuğun zorlu hayat koşullarına rağmen bir arada kalmalarının etkileyici hikayesini anlattığı ‘Bırakma Beni’ filminin İstanbul prömiyeri yapılacak. 26 Kasım’da sona erecek festivalin Genel Koordinatörü İrem Şentürk ise festival programında konuk olacak önemli isimlere ilişkin bilgi vererek “Macar sanat yönetmeni Laszlo Rajk ,’Lost’ ile ‘Prison Break’ gibi pek çok kült dizinin yönetmeni Bobby Roth festival kapsamında İstanbul’a gelecek ve sinemaseverlere özel sinema dersi verecek” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN