İddianı ispatla koltuğu bırakayım

İddianı ispatla koltuğu bırakayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi ve ailesinin yurt dışındaki bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu’na ‘hodri meydan’ dedi: İspatlarsan siyaseti ve cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba makamında duracak mı?

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” etkinliğinde konuştu. Kadına şiddeti insanlığa ihanet ilan eden birisi olarak bu ihanetin içerisine girenlerin cezasını çekmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan “Mesele cinsiyetten öte, insana bakış meselesidir. İnsana verilen değer meselesidir” dedi. Sözlerinin büyük bir bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun?” iddiasına tepki gösteren Erdoğan, CHP liderine çok sert sözlerle yüklendi:

BU ZAT BİR YÜZSÜZDÜR: (Kılıçdaroğlu’nun tepki çeken sözleri) Kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; ‘erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.’ Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil alenen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum. Bu zat aynı zamanda fütursuz bir iftiracıdır, müfteridir, hicap duygusu gelişmemiş bir yüzsüzdür. Çünkü bu zat eskiden beri şahsım ve ailem hakkında aslı astarı olmayan yalanlar üretir. Neymiş efendim, çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm, yurt dışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Tabi bu iftiraların müşterisi çıkıyor. Bu zata soruyorum, iddiaların belgesi var mı, varsa çıkar milletin önüne, hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile. Aksi halde dünyanın en alçak suçu olan iftiracı konumuna düşeceksin.

YALANLARINI YİNE YUTACAK: Azıcık onuru, haysiyeti, şerefi olan, yüreğinde utanma duygusu, yüzünde kızarma hissi olan birisi bu sözler karşısında ifade ettiğim iki yoldan birini seçer. Fakat yıllardır aynı şeyleri yaşadığımız için biliyorum ki bu ne ortaya belge koyabilecek, ne de çıkıp özür dileyecek. Daha da ötesi; söylediğim sözlerin hepsini yutup yine aynı yalanları tekrarlamayı sürdürecek. Erdoğan’ın yurt dışında 1 kuruş parası varsa, herhangi bir bankada çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da taahhüdünü versin. Yurtdışında hangi bankada Erdoğan’ın hesabı var. İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım, ispatladığın takdirde ben siyaseti ve cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan. 

TAZMİNATLA MİLYONER OLACAĞIZ: Hani derler ya ‘yüzüne tükürsen yağmur yağıyor der’ işte öyle bir şey. Avukatlarıma talimat verdim, bu müfteri hakkında gereken işlemleri başlattılar. İftiralarının bedelini ödetmek amacıyla manevi tazminat davasını 1.5 milyon lira olarak talep ediyoruz. Şu ana kadar bu zatın iddia ettiği gibi milyoner olamadık belki ama alacağımız tazminatlar sayesinde her halde olacağız.  

17-11/27/screenshot_1-1511742962.png

YENİ EYLEM PLANI HAZIR

Yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni bir eylem planı hazırlandığını açıklayan Erdoğan “Erken yaşta ve zorla evlilik artık geride bırakmamız gereken başka bir önemli sorundur. Ülkemizde günümüz şartlarında erken sayılabilecek 14, 15, 16 yaşlarındaki evlilik oranı toplam evlilikler içinde yüzde 4’lere kadar geriledi. Tabii bunda orta öğretim kademesindeki kız çocuklarımızın oranının yüzde 45’ten yüzde 83’e çıkmasının çok önemli katkısı bulunuyor” dedi.

DOHA’YLA SURİYE KRİZİ SOFYA’YLA KİLİSE GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü. Liderler ikili konuların yanı sıra Soçi ekseninde Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldı. Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’la da telefonda görüştü. Bulgaristan’ın AB dönem başkanlığı ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin hızlandırılması konuları konuşuldu. Erdoğan ve Borisov’un Balat’taki Demir Kilise’nin 7 Ocak 2018’de tekrar hizmete açılması vesilesiyle düzenlenecek törene birlikte katılma konusunda mutabık kaldıkları da kaydedildi.

KADIN YOKSA TOPLUM YARIMDIR

“Ülkemizde insana ve kadına dair yanlış algılar, kabuller, yanlış uygulamalar varsa bunun sebebini dinimizde veya kültürümüzde değil, daha derinlerde aramak durumundayız” diyen Erdoğan “Kadınların hak ve adalet temelinde sahip oldukları eğitim, şiddet gibi sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını da biliyoruz. Çünkü kadın yoksa toplumun yarısı da yoktur” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN