İkinci Fırat Kalkanı bayram sonrasında

İkinci Fırat Kalkanı bayram sonrasında

YPG’nin Suriye’deki kantonları Afrin ve Tel Abyad’a yönelik TSK destekli ÖSO operasyonu için hazırlıklar hızlandı. KARAR, Ramazan ayından sonra TSK’nın YPG koridoruna operasyon planladığını duyurmuştu. PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin terör üssü haline getirdiği bölge TSK tarafından yakından izleniyordu.

HİLAL ÖZTÜRK

ABD’nin ağır silahlarla donattığı YPG’yle Rakka operasyonunu sürdürürken, Türkiye bölgedeki kendi planlarını uygulama kararlılığını sürdürüyor. İçeride terör operasyonlarını zorlu  coğrafi ve hava koşullarında aralıksız sürdüren TSK, dışarıda da PKK’nın Suriye koluna karşı sınırlarını temizleme harekatına hazırlanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı’nın son olmadığı açıklaması devletin her kademesinde tekrarlanmış, ABD ve Rusya’ya da terör örgütleriyle mücadelenin içeride de dışarıda da kesintisiz süreceği mesajı verilmişti. Türkiye’nin Fırat Kalkanı harekatıyla IŞİD’den temizlediği sınırlarını, YPG koridorunu dağıtarak devam etme planı için hazırlıklar hızlandı.  KARAR, Ramazan ayı sonrası TSK destekli ÖSO güçlerinin operasyon hazırlığını olduğunu ilk kez yazmıştı. Bölgeden gelen son görüntüler de TSK’nın Afrin sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor. Yine bölge kaynakları TSK’nın çoklu ve her yöne hazır operasyon planları ve bölgedeki 6-7 bini bulan özel harekat askeriyle hazır olduğu belirtiliyor.

PKK MEVZİLERİ BELİRLENDİ

TSK destekli ÖSO güçlerinin bu kez YPG koridorunu hedef alacak harekatının planları gizli tutuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesiyle hem zamanlaması hem planları sürpriz olacak bir harekata hazırlanıldığı belirtiliyor. Öte yandan operasyon hedefinin YPG/PKK’nın Türkiye sınırındaki terör noktalarını, kantonlarını yok etmek olarak açıklanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi obüsler ve tank atışları ile daha önce belirlenmiş terörist mevzilerinin vurulması ve ÖSO güçleriyle temizlik yapılması yöntemi uygulanabileceği belirtiliyor.

TSK’nın daha önce Sincar ve Karaçok bölgesine yaptığı hava harekatı sonrası terör örgütü mevzilerinden taciz atışları yapılmıştı. Daha sonra da taciz atışları sürdü. TSK da tüm bu atışlara misliyle karşılık verdi. Ancak bu süreçte terör örgütünün mevzilerinin ve bölgedeki askeri konuşlanmasının belirlendiği de kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN