İlaç şirketi Hümeyra’nın 1 yılını çaldı

İlaç şirketi Hümeyra’nın 1 yılını çaldı

Anne karnında kemik gelişimi geriliğine yakalanan Hümeyra’nın ailesi, yanlış yönlendirildi ve ilaçları eksik kullandı. Tedavi sürecinde ilerleme kaydedemeyen küçük çocuğun ailesi, ilaç firmasına karşı hukuk mücadelesi başlattı.

[Karar]
AYFER ÇALIKIRAN

Anne karnında gelişme geriliği bulunan Hümeyra Nur Demir, 1 kilo 600 gram prematüre çocuk olarak dünyaya geldi. Doktorunun önerisi üzerine tedavisine 2 yaşında başlandı. 2 yaşında olmasına rağmen kemik yaşı 6 aylık olan minik Hümeyra’ya hastalığın tek tedavi yöntemi olan hormon tedavisi uygulanmaya başlandı. Demir ailesinin hekimi, gerekli raporları hazırlayarak aile ilaçlar için eczaneye yönlendirdi.

DÜŞÜK DOZDA VERİLDİ

Demir ailesi devletin karşıladığı ve dozajı 250 lira olan ilacın nasıl ve ne kadar doz kullanılması gerektiği yönünde ilaç firmasının eczaneye gönderdiği iğne eğitmeninden eğitim aldı. Bir yılın sonunda çocuklarının gelişiminde herhangi bir ilerleme olmadığını fark eden Demir ailesi, soluğu doktorda aldı. Aile hekimi, ilacın yetersiz dozda verildiğini bu nedende çocukta hiçbir gelişim sağlanamadığını tespit etti. Üç yaşındaki Hümeyra’nın kemik yaşı hala 6 aylık olduğu belirlendi.

ANNESİ BUNALIMA GİRDİ

KARAR’a konuşan baba Erhan Demir, şunları söyledi: “Doktorumuz ilaç firmasını aradı. Firma bir yanlışlık olduğunu dile getirdi. Kullandığımız ilaçların da hiçbir işe yaramadığını öğrendik. Daha sonra firma ile ben de irtibata geçtim, ilaç eğitmenlerinin başındaki kişi bize eğitim veren kişinin bize eğitim verdikten bir ay sonra işi bıraktığını dile getirdi. Çocuğumuzun gelişimi için 1 yıllık uğraşımız boşa gitti. Eşim bunalıma girdi.”

70 BİN LİRALIK TAZMİNAT

Tedaviyi başa sardıklarını belirten Demir, “Çocuğumuzun tedavisindeki yaşadığımız kayıptan dolayı hukuki yollara başvurmaya karar verdik. Firma hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bundan dolayı hem eğitmen hem de ilaç firmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi. Ailenin avukatı Şahin Çarşanbalı ise “Söz konusu olay ilaç tedarikçisi ve eğitmeninin hukuki sorumluluğunu doğurmaktadır. 50 bin TL manevi, 20 bin TL maddi tazminat davası açtık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN