İrlanda'dan ilk sonuçlar geldi!

İrlanda'dan ilk sonuçlar geldi!

Sandık çıkış anketlerine göre kürtaj yasağının kaldırılmasını isteyenler referandumu önde götürüyor, sonuçlar yalnızca ülkede değil Avrupa ve dünyada da merakla takip ediliyor.

İrlanda'yı ikiye bölen kürtaj referandumunda ilk sonuçlar belli oldu. İrlanda basını yüzde 69'u sayılan oylara göre yasağın kaldırılmasını isteyenlerin önde olduğunu bildiriyor. The Irish Times ve RTE'nin haberlerine göre, sonuçlar yüzde 69 'evet' yönünde.

Sabah saat 7'de oy verme işlemi başlayan referandum İrlanda halkına "Kürtaj yasağı kaldırılsın mı?" diye soruldu. Akşam sandıkların kapanmasıyla saat 21.00'da oy sayımı başladı.

'Evet' kampanyasına destek veren İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, eski bir doktor. Varadkar doktor olarak çalıştığı dönemde karşılaştığı sorunlardan ötürü yasağın kaldırılmasını istiyor. İrlanda Başbakanı, "Ülke genelinde olumlu bir tabloyla karşı karşıyayız. Umarım sonuç 'evet' çıkar" dedi.

Varadkar, yasak nedeniyle 1983 yılından bu yana 170 bin İrlandalı kadının kürtaj için yurtdışına gitmek zorunda kaldığına vurgu yaptı.

KÜRTAJ YASAK

31 yaşındaki Savita Halappanavar, geçirdiği sorunlu hamilelik nedeniyle 2012 yılında kürtaj talebinde bulunmuş ancak genç kadının isteği reddedilmişti. Yaşamını yitiren Savita Halappanavar, kürtajın kaldırılmasını isteyenlerin simgesi haline gelmiş durumda.

Tecavüz veya ensest ilişki sonucu oluşan hamileliklerde ve ceninde ölümcül anormalliklerin olduğu durumlarda dahi kürtajın yasak olduğu İrlanda, dünya üzerindeki en katı kürtaj düzenlemelerinden birine sahip.

Her yıl binlerce İrlandalı kadın kürtaj olmak için ya diğer Avrupa ülkelerine seyahat ediyor ya da internet üzerinden kürtaj hapları satın alıyor. Kürtaj yaptıranlar, 14 yıl hapis cezası alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN