İsrail Suriye'deki insansız hava aracını düşürdü

İsrail Suriye'deki insansız hava aracını düşürdü

Reuters haber ajansı, Suriye'den İsrail'e doğru yaklaşan bir insansız hava aracının İsrail ordusundaki Patriot hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu.

İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri ve Ürdün Vadisi bir kez daha siren sesleriyle sarsıldı.
İsrail ordusu, sirenlerin çalmasına, Suriye topraklarından yaklaşıp sızan bir İHA'ya karşı Patriot füzesi fırlatılmasının yol açtığını duyurdu.

Açıklamaya göre İHA'nın İsrail topraklarına girmesinin ardından füze tarafından vurulmasıyla tehdit ortadan kaldırıldı.

İHA'nın İsrail'in 10 km içine girdikten sonra imha edildiği öne sürüldü.

​'BAŞIMIZIN ÜZERİNDEN GEÇTİ'

srail'in kuzeyindeki Safed kentinin sakinleri de bir Patriot füzesinin başlarının üzerinden geçtiğini gördüklerini söyledi. Bir kadın, büyük gürültü üzerine insanların ne olduğunu anlamak için evlerinden fırladığını, sokaktaki turistlerin ise korktuğunu anlattı.

O SIRADA NETANYAHU MOSKOVA'DA

Hemen hemen eşzamanlı olarak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun uçağı da Moskova'ya indi. Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le son 6 ay içindeki 3'üncü görüşmesinin baş gündem maddesi Suriye.

YARİ FİNALİ DE İZLEYECEK

Putin'e Suriye hükümet güçlerinin İsrail sınırına ilerleyişi ve Suriye'deki İran varlığından endişelerini bir kez daha aktaracak olan Netanyahu, ardından Hırvatistan ile İngiltere arasındaki Dünya Kupası yarı finalini de statta izleyecek.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARI DURMUYOR

Pazar günü Suriye, İran güçlerinin konuşlandığı söylenen Humus'taki T4 hava üssünün İsrail tarafından vurulduğunu duyurmuştu. Suriye'nin güneyinde ABD üssünün bulunduğu el Tanf'tan geçtiği belirtilen İsrail savaş uçaklarının, Suriye hava savunma sistemleri tarafından geri püskürtüldüğü ileri sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN