İstanbul'da 30 Aralık'ta okullar tatil olacak mı? Valilik yarın için kar tatili açıklaması yaptı mı?

İstanbul'da 30 Aralık'ta okullar tatil olacak mı? Valilik yarın için kar tatili açıklaması yaptı mı?

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve kar tatili haberleri İstanbul'daki öğrencilerin merakla İstanbul Valiliği'nden açıklama beklemesine sebep oldu. Öğrenciler İstanbul'da okullar tatil olacak mı diye sormaya başladı. Kar tatili beklentisi içindeki öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin’e Twitter’dan mesajlar göndermeye başladı.

Yoğun kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle öğrenciler İstanbul'da okullar tatil olacak mı diye sormaya başladı. Kar tatili beklentisi içindeki öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin’e Twitter’dan esprili mesajlar göndererek tatil isteklerini duyurdular.

Soğuk hava Batı'yı etkisi altına alıyor. İstanbul da dahil olmak üzere bir çok ilde kar yağışı bekleniyor. İstanbul hava durumu kar saati belli meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. İstanbul'da beklenen kar yağışı bu gece başlayacak ve 3 gün boyunca etkili Okullar tatil mi sorusuna yanıt herhangi bir kurumdan gelmiş değil. İstanbul Valisi Şahin konu ile ilgili açıklama yaptığı anda haberimizden öğrenebilirsiniz. İstanbul'da kar yağışının başlamasıyla belediyenin önlemleri de hız kazandı. Yol kenarında hazır bekletilen karla mücadele araçları, trafikte yaşanabilecek olumsuz bir duruma anında müdahale edecek.

İSTANBUL TATİL OLACAK MI?

Binlerce öğrenci bu sorunun yanıtını arıyor. İstanbul'da bu hafta 30 Aralık, okullar tatil olacak mı? Konuyla ilgili Valilikten resmi bir açıklama gelmemesine karşın İstanbul'da şuan için okulların tatil olması beklenmiyor. Valilik ve MEB'den İstanbul okul tatil haberiyle ilgili açıklama geldiğinde anlık olarak aksam.com.tr sayfasından takip edebilirsiniz

VASİP ŞAHİN'E MESAJ YAĞMURU

Yoğun kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Birçok ilde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı ve kış şartları gerekçesiyle bugün Ankara da dahil birçok kentte okullar tatil edildi. Meteoroloji'nin İstanbul için kar yağışı uyarısı yapmasının ardından öğrenciler 'Bugün İstanbul'da okullar tatil mi' sorusuna kilitlendi. Kar tatili beklentisi içindeki öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin’e Twitter’dan esprili mesajlar göndererek tatil isteklerini duyurdular.

SAAT 18:00'DE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

İstanbul'u etkisi altına alacak kar yağışının bugün saat 18:00'de etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilieri yoğun kar yağışına karşı uyarı üstüne uyarı yaparken, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK 3 DERECE AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (40-70 km/sa) ve fırtına (60-90 km/sa zaman zaman 100 km/sa ve üzeri) şeklinde esecek.

FIRTINADAN İNİMEYEN UÇAKLAR PAS GEÇTİ

Fırtına hava ulaşımına olumsuz yansıdı. Atatürk Havalimanı’na inmek isteyen uçaklar fırtına nedeniyle inemedi. Saat 10.00 ve 10.30 arasında Marmara Denizi üzerinden alçalarak Florya-Sefaköy yönünde bulunan piste inmek isteyen uçaklardan 6’sı inemedi ve pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için alçalan uçaklar adeta beşik gibi sallandı. Yağan yağmurla beraber kalkış yapmak isteyen uçaklar pistte hızlanırken arkalarında bıraktıkları su kütleleri ilginç görüntüler oluşturdu. Kalkış için taksi denilen yan yollardan piste çıkmak isteyen uçaklarda bu su kütleleri arasında adeta kayboldu.

Bu arada İstanbul üzerinde ’CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar yüzünden de uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı.

YOLCULAR TERMİNALDE BEKLİYOR

Öte yandan Atatürk Havalimanı iç ve dış hat terminalinde yılbaşı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Seferleri iptal olan ya da uçuşlarını bekleyen yolcuların terminal alanında dinlendiği görüldü. Seferler hakkında bilgi almak isteyen yolcular ise danışma masalarındaki görevliler tarafından yönlendiriliyor.

BİLANÇO AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fırtına nedeniyle İstanbul’da 24 ağaç, 5 direk devrildi. 60 binanın çatısı uçtu. 126 tabela uçması meydana geldi. D-100 ve TEM’de 3 araç 1 vinç devrildiğini açıkladı.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

İstanbul'da kar yağışının başlaması ile birlikte öğrencilerin merak ettiği 'okullar tatil olacak mı?' sorusu da yeniden gündeme geldi. İstanbul Valiliği'nden konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmezken kar yağışının devam etmesi ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin'in bir açıklama yapması bekleniyor.

AKOM ALARMA GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) kışa yönelik  tüm hazırlıkların tamamlandığı kent, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) görevli  ekipler tarafından kritik noktalara yerleştirilen kameralarla takip ediliyor.

İBB'den alınan bilgiye göre, kış aylarının sorunsuz geçirilmesi ve  şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklar tamamlandı. Bu  kapsamda, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda da AKOM'da alarm düzeyine  geçildi. Ekipler, gece yarısından sonra ana arterler ve bağlantı yollarında  tedbirlerini aldı. İlçe belediye başkanlıkları da bilgilendirildi.

145 BIÇAKLI TRAKTÖR KÖYLERİN HİZMETİNE VERİLECEK

Belediye tarafından, bin 345 araç ve iş makinesi ile 7 bin personelle  kışla mücadele çalışması yapılacak. İstanbul'da 7 bin 373 kilometrelik güzergahta  363 müdahale noktasıyla olumsuzluklara karşı ekipler hazır bekletiliyor.

İBB tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlandı,  talep durumunda da takviye yapılacak. Ayrıca, ilçe belediyelerinin kendi  imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İBB tarafından destek verilecek. Köy  yolları için ise kar kürüme bıçağı takılmış 145 traktör hazır bekletiliyor.  Ayrıca, 6 "Kar kaplanı" otoyollar ve gerektiğinde havalimanları için çalışmalara  katkı verecek.

KENTTE 43 NOKTAYA BEUS KURULDU

Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı  Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS  ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirildi, ek önlemler de  alındı. İl genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için 10 bin ton  tuz torbası bırakıldı.

ÇALIŞMALAR AKOM'DAN YÜRÜTÜLÜYOR

Bu arada, İBB'ye bağlı birimler, kentte etkili olması beklenen kış  şartları nedeniyle AKOM'da çalışmalarına başladı.

Kışla mücadele çalışmaları AKOM'dan koordine edilecek. Araçların  belirlenen güzergahlarda yapacakları kar kürüme ve yol açma çalışmaları, mevcut  araç takip sistemi ile buradan izlenecek ve gerekli durumlarda araçlar başka  bölgelere yönlendirilecek. Ayrıca, kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici,  muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

Sokakta yaşayanlar için de barınma merkezleri hizmet vermeye başladı.  Zabıta, polis ve ambulanslarla toplanan vatandaşlar, sağlık kontrollerinden sonra  buralarda ağırlanacak. Erkekler için Zeytinburnu Kompleksi'nde, kadınlar için de  Darülaceze'de hazırlıklar tamamlandı.

İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsizleri  İBB'nin misafirhanelerine götürebilecek. Vatandaşlar ayrıca sokakta kalanlar için  153 Beyaz Masa ve polis merkezlerine bildirimde bulunabilecek.

Fırtına ve yoğun yağış nedeniyle meydana gelen hasarlı kazalar nedeniyle İstanbul trafiği sabah saatlerinde yoğunluk yüzde 67'lere kadar çıkarken, fırtına deniz ulaşımını da vurdu. İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO İPTALLERİ

İDO’nun iptal ettiği dış hat seferleri:

07:00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot 07:45 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü 18:45 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

BUDO İPTALLERİ

07:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi 08:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi 08:30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece) seferi 09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi 09:00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) seferi 09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi 10:30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya) seferi 10:45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi 11:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi 12:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN